Hitta en butik nära dig

Välj en annan butik

Aktuellt flygblad

Välj en butik för att kunna ta del av de senaste erbjudanden.

Skojiga växtlandskap en del av barnens lek

LäsvärtHöstlovet innebär ett välkommet andrum i familjens hektiska vardag. Utnyttja de extra resurserna för att utforska och uppleva växtriket på barnens villkor.

Novemberkaktus - blommar och blommar...

LäsvärtÄr du nyfiken på novemberkaktus? Novemberkaktus är en underbart färgglad och blomrik växt, som kan ge oss lust att gå vidare i höstmörkret. Läs vår artikel!

Roliga växter för barn

LäsvärtLåt barnen få vara med och odla. Välj växter med ”det lilla extra”! Vad sägs om växter som lyser i mörkret eller fäller ihop bladen vid beröring?

Insektsätande / köttätande växter

LäsvärtDu kan mycket väl odla köttätande växter där hemma. Det är spännande och roligt, inte minst för barnen!

Upptäck orkidéernas värld

LäsvärtFörr ansåg vi att orkidéer var ömtåliga växter som krävde regnskogsklimat inomhus för att trivas. Nu vet vi att det inte alls är så. Här får du tips för hur du lyckas med dina orkidéer!

10 trendiga grönväxter

LäsvärtGrönväxter är trendig! Vi har listat 10 riktigt snygga grönväxter.

Rama in trädgården med hjälp av häckväxter. Här hittar du tips och information kring vad du bör tänka på och hur du på bästa vis planterar dina häckplantor. 

Cyklamen, inne- och utomhus

LäsvärtI augusti dyker de upp i butikerna i mängder av vackra kulörer och med sina charmiga nickande blommor. Cyklamen, Cyclamen persicum, är en riktig favorit att njuta av när kvällarna blir mörkare och dagarna svalare.

Amaryllislök - så här gör du

LäsvärtSugen på att driva upp en egen amaryllislök? Det är roligt att steg för steg följa förvandlingen av sin amaryllislök. Följ våra enkla skötselråd för amaryllis!.

Ljung - toppenväxt för höstkrukan

LäsvärtLjung trivs utmärkt i höstkrukan, de små blommorna torkar och fortsätter förgylla växten långt in på vintern. Läs fler tips i vår artikel om ljung.

Orkidéer med vänner

På Blomsterlandets utställning Orkidéer med vänner får du följa med ett urval av växter på en resa från växtplatsen till hemmet.

Höstfint med krukväxter inomhus

LäsvärtPå hösten vill vi ha det ombonat och mysigt hemma, en bra start är att börja med att se till att man har krukväxter inomhus. Läs vår artikel för inspiration!

Anlägga gräsmatta på hösten

LäsvärtHösten är en bra tid att anlägga gräsmatta, det är svalare och fuktigare så du behöver inte vattna lika ofta. Tips steg-för-steg för att själv anlägga gräsmatta.

Trädgårdskalender - september

LäsvärtMed trädgårdskalendern håller du koll på vad som behöver göras i trädgården månad för månad.

Vackra höstblommor

LäsvärtVill du ha tips på vackra höstblommor? Fyll krukor eller korgar med härliga plantor eller växter med vackra blad och prydnadsgräs - här hittar du inspiration!

Alunrot - lättodlad marktäckare

LäsvärtOm du vill täcka en bar jordplätt med en underbar matta, ska du plantera Alunrot. Komponera ett vackert mönster och du kan njuta i åratal.

Aronia - vacker och nyttig

LäsvärtAronia är en vacker buske som fungerar utmärkt till häckar och buskage. Bären är nyttiga och användbara och bladverket får underbara höstfärger.

Hur du förvarar äppelskörden

LäsvärtLagringsdugliga äpplen kan förvaras hela hösten och vintern, vissa sorter fram till mars-april.

Höstglöd - läs mer

LäsvärtHöstglöden är en växt, som byter namn med årstid och som finns i färger, som passar till årets tider och högtider. Det låter som ett trolleri – men det är verklighet.

Prydnadsgräs

LäsvärtAugusti är prydnadsgräsens högtid. De står nu i sin prakt och gör trädgården till en härlig plats att vara i!

Växternas namn - varför latin?

LäsvärtVarför kan man inte nöja sig med svenska namn på våra växter? Här kan du läsa mer om varför växterna fått sina latinska namn.