Hitta en butik nära dig

Välj en annan butik

Sommarblommor - vanliga frågor och svar

LäsvärtDina sommarblommor kommer blomma rikligare om du följer våra tips och skötselråd - här får du svar på dina frågor för hur du ska lyckas med dina sommarblommor!

Aktuellt flygblad

Välj en butik för att kunna ta del av de senaste erbjudanden.

Stäppsalvia - en riktig sommaväxt

LäsvärtStäppsalvia är perenn och översållas med mängder av små blommor som sitter samlade i axlika blomställninga, blomfärgen kan vara vit, rosa eller nyanser av blått och lila. Läs våra tips för hur du lyckas med stäppsalvia.

Trädgårdskalender - juli

LäsvärtMed trädgårdskalendern håller du koll på vad som behöver göras i trädgården månad för månad.

Jätteverbena - sensommarens primmadonna

LäsvärtJätteverbena, Verbena bonariensis, har på bara tio år gått från att vara en nästan okänd trädgårdsväxt till att vara en av de trendigaste och mest omtyckta!

Kom ihåg att gödsla dina sommarkrukor

LäsvärtGlöm inte att gödsla balkonglådor, amplar och urnor. Använd helst flytande växtnäring med bra sammansättning!

Skördetid - ta hand om din skörd

LäsvärtHösten är skördetid och det är nu du ska passa på att fylla frys och förråd med resultatet av sommarens odlarmödor!

Hur du förvarar äppelskörden

LäsvärtLagringsdugliga äpplen kan förvaras hela hösten och vintern, vissa sorter fram till mars-april.

Hallon - lättodlad favorit

LäsvärtDet finns inte mycket som slår en tallrik mogna hallon med socker och grädde. Såhär gör du med dessa mumsiga bärbuskar.

Prydnadsgräs

LäsvärtAugusti är prydnadsgräsens högtid. De står nu i sin prakt och gör trädgården till en härlig plats att vara i!

Hortensia i trädgården

LäsvärtSugen på en hortensia? Den är värmeälskande och blommar på sensommaren med vackra blommor och trivs både i kruka och rabatt. Läs mer i vår artikel om hortensia!

Vad använder man kryddorna till?

LäsvärtHär får du tips om de vanligaste kryddorna och hur man bäst använder dem. Hitta dina favoriter eller kanske nya användningsområden på kryddhyllans klassiker. Låt fantasin flöda och blanda smakerna i både kryddland och matlagning. Lycka till med vårens och

Perenner som blommar hela sommaren

LäsvärtPerennrabatten skapas med växter som blommar vid olika tidpunkter, eller ännu bättre: med perenner som blommar hela sommaren. Här tipsar vi om några perenner som blommar hela sommaren!

Trädgård för hela familjen

LäsvärtLåt barnen vara med i trädgården! Varför inte låta barnen få en egen del i trädgårdslandet där de kan så egna frön?

Underbara funkia

LäsvärtVar glad, om du har en del av din trädgård eller balkong i halvskuggan. Där kan du nämligen odla funkia – eller Hosta, som är växtens vetenskapliga namn. Här kan du läsa mer om denna vackra växt!

Miljövänlig ogräsbekämpning

LäsvärtAtt bli av med ogräs kan vara arbetsamt, men om du följer våra enkla tips kommer du att lyckas utan att behöva ta till kemiska bekämpningsmedel!

Växternas namn - varför latin?

LäsvärtVarför kan man inte nöja sig med svenska namn på våra växter? Här kan du läsa mer om varför växterna fått sina latinska namn.