Hitta en butik nära dig

Välj en annan butik

Aktuellt flygblad

Välj en butik för att kunna ta del av de senaste erbjudanden.

Bollkryss - höstfavorit

LäsvärtStora och små, bollformade krysantemum i olika färger finns framför allt på hösten. En enda bollkryss i en snygg kruka är allt som behövs för att piffa upp utanför ytterdörren eller på balkongen.

Ljung - toppenväxt för höstkrukan

LäsvärtLjung trivs utmärkt i höstkrukan, de små blommorna torkar och fortsätter förgylla växten långt in på vintern. Läs fler tips i vår artikel om ljung.

Skördetid - ta hand om din skörd

LäsvärtHösten är skördetid och det är nu du ska passa på att fylla frys och förråd med resultatet av sommarens odlarmödor!

Orkidéer med vänner

På Blomsterlandets utställning Orkidéer med vänner får du följa med ett urval av växter på en resa från växtplatsen till hemmet.

Förläng sommarblomningen med en höstanemon!

LäsvärtÄr du ute efter en höstanemon? Låt en höstanemon från Blomsterlandet förlänga sommarblomningen i trädgården, läs vår artikel om olika sorter och färgsättningar.

Trädgårdskalender - augusti

LäsvärtMed trädgårdskalendern håller du koll på vad som behöver göras i trädgården månad för månad.

Vackra höstblommor

LäsvärtVill du ha tips på vackra höstblommor? Fyll krukor eller korgar med härliga plantor eller växter med vackra blad och prydnadsgräs - här hittar du inspiration!

Alunrot - lättodlad marktäckare

LäsvärtOm du vill täcka en bar jordplätt med en underbar matta, ska du plantera Alunrot. Komponera ett vackert mönster och du kan njuta i åratal.

Hur du förvarar äppelskörden

LäsvärtLagringsdugliga äpplen kan förvaras hela hösten och vintern, vissa sorter fram till mars-april.

Höstglöd - läs mer

LäsvärtHöstglöden är en växt, som byter namn med årstid och som finns i färger, som passar till årets tider och högtider. Det låter som ett trolleri – men det är verklighet.

Förläng sommarblomningen med en höstanemon!

LäsvärtÄr du ute efter en höstanemon? Låt en höstanemon från Blomsterlandet förlänga sommarblomningen i trädgården, läs vår artikel om olika sorter och färgsättningar.

Hallon - lättodlad favorit

LäsvärtDet finns inte mycket som slår en tallrik mogna hallon med socker och grädde. Såhär gör du med dessa mumsiga bärbuskar.

Prydnadsgräs

LäsvärtAugusti är prydnadsgräsens högtid. De står nu i sin prakt och gör trädgården till en härlig plats att vara i!

Att gödsla din gräsmatta

LäsvärtAtt gödsla gräsmattan är nyckeln till en grön och fin gräsmatta. Här finner du alla knep för att lyckas med din gräsmatta!

Hortensia i trädgården

LäsvärtSugen på en hortensia? Den är värmeälskande och blommar på sensommaren med vackra blommor och trivs både i kruka och rabatt. Läs mer i vår artikel om hortensia!

Underbara funkia

LäsvärtVar glad, om du har en del av din trädgård eller balkong i halvskuggan. Där kan du nämligen odla funkia – eller Hosta, som är växtens vetenskapliga namn. Här kan du läsa mer om denna vackra växt!

Miljövänlig ogräsbekämpning

LäsvärtAtt bli av med ogräs kan vara arbetsamt, men om du följer våra enkla tips kommer du att lyckas utan att behöva ta till kemiska bekämpningsmedel!

Växternas namn - varför latin?

LäsvärtVarför kan man inte nöja sig med svenska namn på våra växter? Här kan du läsa mer om varför växterna fått sina latinska namn.