Hitta en butik nära dig

Välj en annan butik

Ljung - toppenväxt för höstkrukan

LäsvärtLjung trivs utmärkt i höstkrukan, de små blommorna torkar och fortsätter förgylla växten långt in på vintern. Läs fler tips i vår artikel om ljung.

Höstfint med krukväxter inomhus

LäsvärtPå hösten vill vi ha det ombonat och mysigt hemma, en bra start är att börja med att se till att man har krukväxter inomhus. Läs vår artikel för inspiration!

Orkidéer med vänner

På Blomsterlandets utställning Orkidéer med vänner får du följa med ett urval av växter på en resa från växtplatsen till hemmet.

Anlägga gräsmatta på hösten

LäsvärtHösten är en bra tid att anlägga gräsmatta, det är svalare och fuktigare så du behöver inte vattna lika ofta. Tips steg-för-steg för att själv anlägga gräsmatta.

Trädgårdskalender - september

LäsvärtMed trädgårdskalendern håller du koll på vad som behöver göras i trädgården månad för månad.

Vackra höstblommor

LäsvärtVill du ha tips på vackra höstblommor? Fyll krukor eller korgar med härliga plantor eller växter med vackra blad och prydnadsgräs - här hittar du inspiration!

Alunrot - lättodlad marktäckare

LäsvärtOm du vill täcka en bar jordplätt med en underbar matta, ska du plantera Alunrot. Komponera ett vackert mönster och du kan njuta i åratal.

Aronia - vacker och nyttig

LäsvärtAronia är en vacker buske som fungerar utmärkt till häckar och buskage. Bären är nyttiga och användbara och bladverket får underbara höstfärger.

Hur du förvarar äppelskörden

LäsvärtLagringsdugliga äpplen kan förvaras hela hösten och vintern, vissa sorter fram till mars-april.

Höstglöd - läs mer

LäsvärtHöstglöden är en växt, som byter namn med årstid och som finns i färger, som passar till årets tider och högtider. Det låter som ett trolleri – men det är verklighet.

Cyklamen, inne- och utomhus

LäsvärtI augusti dyker de upp i butikerna i mängder av vackra kulörer och med sina charmiga nickande blommor. Cyklamen, Cyclamen persicum, är en riktig favorit att njuta av när kvällarna blir mörkare och dagarna svalare.

Prydnadsgräs

LäsvärtAugusti är prydnadsgräsens högtid. De står nu i sin prakt och gör trädgården till en härlig plats att vara i!

Växternas namn - varför latin?

LäsvärtVarför kan man inte nöja sig med svenska namn på våra växter? Här kan du läsa mer om varför växterna fått sina latinska namn.