Varukorgen

Det finns inga produkter i din varukorg.
Summa: 0:-
Recept

Blåbärspaj


Den ska njutas med glass eller gräddde. Och helst ska den vara gjorda på färska bär. Bäst smakar den som efterrätt efter en smarrig kantarellmacka.

Du behöver:

Fyllning:

  • 1 liter blåbär
  • 2 dl ljust muscavadosocker
  • 2 msk potatismjöl

 

Degen:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g socker
  • 2 msk ljust muscavadosocker
  • 2 msk vatten
  • 175 gram smör

 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Börja med pajdegen. Blanda smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten tills degen känns smidig.
  • Tryck ut degen i en pajform.
  • Häll på blåbär. Blanda ihop socker och potatismjöl och strö detta över blåbären.
  • Grädda pajen i cirka 30 minuter. Servera med glass eller grädde.

 

Lycka till med din blåbärspaj!