Varukorgen

Det finns inga produkter i din varukorg.
Summa: 0:-
Recept

Blåbärssylt


Till pannkakorna, eller till amerikanernas favoritpålägg - jordnötssmör med sylt. Då passar blåbärsylt perfekt. Gör den själv - då slipper du konstiga e-ämnen och kan bestämma över sockermängden själv.

Du behöver:

  • 2 liter blåbär
  • 1 dl vatten
  • Cirka 500 g socker
  • 1 krm natriumbensoat

 

Gör så här:

  1. Rensa bären. Häll upp upp vatten i en rymlig gryta och lägg sen i bären. Låt koka upp och låt koka i cirka 10 minuter. Dra av grytan och häll i sockret, lite i taget.
  2. Sätt på grytan igen och låt koka i ytterligare 5 minuter på svag värme.
  3. Dra grytan av plattan och skumma.
  4. Blanda ut natriumbensoaten med lite sylt. Blanda sen detta med övrig sylt.
  5. Häll upp sylten på rena varma glasburkar. Häll upp ända till kanten. Sätt på lock på en gång och ställ sylten svalt.

 

Lycka till med din blåbärssylt!