Varukorgen

Det finns inga produkter i din varukorg.
Summa: 0:-
Recept

Hallonglasstårta


Alla tårtor som kan göras i förväg och bara tas fram ur frysen är värdiga en hyllning. Och om de också som denna försvinner som glass i solsken vid serveringen bara för att de är så fantastiskt goda – då tackar vi och tar emot. Både gäster och värdar och värdinnor.

Du behöver:

Till botten

100 g nötter (valnötter, hasselnötter, vad du vill)

100 g mörk choklad

3 st äggvitor

1 dl socker

 

Till glassen

250 g frysta eller färska hallon

3 äggulor

1 dl socker

2 dl vispgrädde

1 dl kesella 10 procent

Hallon till dekoration

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  2. Hacka nötterna och chokladen grovt.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ned nötter, choklad och socker.
  4. Häll blandningen i formen och grädda i ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna.
  5. Gör under tiden glassen. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda i hallon och kesella i äggsmeten. Rör sist försiktigt i grädden.
  6. Häll glassen över botten och ställ allt i frysen i minst 4 timmar.
  7. Ta fram glasstårtan cirka 30 minuter före servering.