Varukorgen

Det finns inga produkter i din varukorg.
Summa: 0:-
Recept

Rabarber- och hallonmarmelad


Det är kanske ingen frukostmarmelad, men till en bit ost och en god knäckebit så är den helt ljuvligt fylld av olika spännande smaker. Och servera gärna ett gott rödvin till!

Du behöver:

  • 500 g rabarber
  • 500 g hallon
  • 1 kg strösocker med pektin (syltsocker)
  • 3 st citroner
  • 250 g mörk choklad (helst 70 procent)


Gör så här:

  1. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Rensa hallonen.
  2. Pressa citronerna.
  3. Blanda hallon och rabarber med socker och citronsaft i en skål. Låt stå kallt i 12 timmar.
  4. Häll över blandningen i en kastrull och koka upp till 105 grader.
  5. Hacka chokladen i mindre bitar.
  6. Ta av kastrullen och rör i chokladen.
  7. Häll över marmeladen på väl rengjorda burkar och sätt genast på lock.

 

Lycka till med din rabarber- och hallonmarmelad!