Varukorgen

Det finns inga produkter i din varukorg.
Summa: 0:-
Recept

Svart vinbärsparfait


En dessert som är lika vacker som god.

Du behöver:

Till 4 port.

  • 2 dl strösocker
  • 500 g svarta vinbär
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde

 

Gör så här:

  1. Lägg bären i mixer och kör snabbt i cirka 5 sekunder. Detta är bara för att skalet ska gå sönder och att nästa moment går lite fortare.
  2. Passera bärmassan i en sil.
  3. Häll socker och vatten i en kastrull och ställ på medelstark värme.
  4. Rör tills sockret löst sig, det tar några minuter.
  5. Rör sen ner sockerlagen i bärmassan.
  6. Vispa grädden.
  7. Vänd ned bärmassan i grädden.
  8. Häll upp allt i en form, täck den med plastfolie och ställ i frysen.
  9. Det tar cirka 4 timmar innan den fryst klart.
  10. Ta fram den cirka 30 minuter före servering.

 

Lycka till med din svart vinbärsparfait!