Smycka bordet med vitt och grönt till nyår

Med några enkla knep skapar du en vacker inramning på ditt festbord. Låt grönskan ta plats och välj en temafärg på dina blommor. Vi har valt klassiskt vitt, som känns vintrigt och lite lyxigt.

Använd glasen till mer än att dricka ur! Sätt i små snittblommor och gör mini-arrangemang. Det är ett bra alternativ om man inte vill ha höga vaser som skymmer sikten över bordet. På bilden syns vita rosor ihop med slideranka.

Doftrankan är inte bara vacker på sin traditionella båge. Veckla ut rankorna och använd som dekoration tillsammans med murgröna och en tunn ljusslinga. Inte nog med att de små vita blommorna är underbart söta, doften som sprider sig är svårslagen!

Levande ljus hör såklart till dukningen. Vackra ljusstakar i olika stilar hittar du hos ditt Blomsterland.

Själva julafton må vara förbi när vi ska ringa in det nya året, men julstjärnorna står sig fortfarande fint. De vita julstjärnorna skapar enkelt en fyllig känsla av grönska och färg. En liten järnek ger en spännande kontrast i den gröna strukturen.

Fler tips för arrangemang av julblommor

Julstjärna – tre tips för nya arrangemang

I juletid är julstjärnan en självklar favorit för många. Här får du tre snabba tips på hur du med enkla medel ger julstjärnan ett nytt utseende.

Hyacinter - med en doft av jul

Hyacinten är ett måste vid advent och jul, doften är himmelsk och skapar stämning. Behöver du inspiration för din plantering och vill prova något nytt - se här!

InspirationHylla julens juvel - amaryllisen

Amaryllis är en av få växter som tillägnats en alldeles egen dag. Amaryllisens dag inträffar den 19 november och det är en lämplig tid att köpa hem amaryllisar i kruka för att de ska komma i blom lagom till advent och jul.