Detta är Blomsterlandet

Vi har ett brett sortiment av såväl växter och tillbehör för hem och trädgård, som buketter, arrangemang och accessoarer till vardag och fest. Dessutom är vår e-handel öppen dygnet runt.

Genom en kombination av kunskap, service, inspiration och högt engagemang erbjuder Blomsterlandet ett prisvärt utbud med hög kvalitet där endast fantasin sätter gränserna.

Vi köper direkt från odlaren utan onödiga mellanhänder och i möjligaste mån svenskodlade växter från din närhet.

Våra rötter

Rötterna finns i Göteborg och går tillbaka till 1970-talet och bolaget S-blommor som levererade växter till dagligvaruhandeln. Planerna på att starta en egen säljkanal i form av egna butiker tog fart och 1989 öppnades den första Blomsterlandet-butiken i Jönköping. Nästa butik öppnades i Halmstad 1991.

Stena Adactum tog över ägarskapet 2004. I det skedet var S-blommor rikstäckande tack vare sitt samarbete med flera Ica-butiker samt Willyskedjan och Blomsterlandet hade 18 egna butiker, framför allt i västra delarna av landet. En expansionsfas inleddes, både geografiskt och i antal egna butiker och ett beslut togs att knoppa av verksamheten inom S-blommor. Detta skedde 2018. Sedan dess
har Blomsterlandet öppnat ännu fler butiker och i slutet av 2022 hade vi 63 butiker och planerade som bäst för öppnandet av butik 64.