20% på häckväxter

Förboka växter för din häck redan nu. Veckans kampanj ger dessutom 20% på barrotade häckplantor.

Köp häckplantor
Kampanj
Förboka dina trädgårdsväxter inför våren

Har du fullt med idéer för årets projekt i trädgården? Då kan du redan nu köpa dina växter online, men få dem levererade i april under veckorna 14-15. Vi har bokat upp massor av växter hos våra odlare och det är en god idé att köpa dina favoriter redan nu för att vara säker på att du får just de du önskar.

 

Växterna du köper kan fortfarande vara i vintervila vid leverans under tidig vår, men det går fint att plantera ändå. Vi kommer prioritera leveranserna utifrån geografiskt läge och väder, för att ge våren en chans att ha kommit så långt som möjligt i vårt avlånga land.

 

Varje växt är unik och en levande vara som behöver tid och omsorg. Då dessa växterna fortfarande står i odlingarna och är så pass beroende av hur vädret är framöver, så kan ändringar i din leverans förekomma beroende på naturliga omständigheter.

Till prydnadsbuskar
Krukväxter
10 lättskötta grönväxter

Handen på hjärtat, det är skönt med krukväxter som inte behöver så mycket omvårdnad. Här har vi listat tio tåliga favoriter, vissa av dem kan även stå lite mörkare.

Läs artiklen

När ska man göra vad?

I vår trädgårdskalender får du några tips om vad som passar att göra årets alla månader. Mars är här och med det kommer de första värmande solstrålarna, men vi kan lätt kastas tillbaka till frostigt vinterväder.

Trädgårdskalender - mars

Vi kan så smått börja vårstäda, men var lite försiktig med att röja för mycket. Fånga första vårsolen och plantera en kruka med penséer.

Balkong- och terrasskalender - mars

Mars kan vara en månad där vi kastas mellan hopp och förtvivlan i vår längtan efter vårens första tecken. Se över vilka frön som kan sås redan nu och plocka fram våren på fönsterbrädan.

ReportageFörodla för fullt med Erik och Patrick

När julen städats undan börjar sommarträdgården ta fart hos trädgårdsentusiasterna Erik Dahlin och Patrick Oscarsson. De har testat sig fram när det gäller att driva upp fröer och dahliaknölar och här delar de med sig av sina bästa tips.

InspirationOdla med barn - mysigt hemmapyssel

Att odla är en så otroligt mysig aktivitet att göra tillsammans med sina barn. Tricket för att lyckas är ju som alltid att hålla det enkelt. Och så sånt som växer snabbt eller är ätbart. Bloggaren och författaren Underbara Clara tipsar om pyssel du kan göra med de minsta i familjen.

Odlingskalender: januari till mars

Vi har gjort en guide och sammanfattar vad du kan så i varje månad året runt. Här är första delen – vinter och tidig vår.

GuideChili – så och förkultivera själv

Förså eller börja med en uppdriven planta. Med våra tips kan du kan förvänta dig rikligt med heta frukter.

Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"En egen lavendelhäck är mångas dröm i trädgården.
Då lavendelplantor är ganska små behöver man sätta dem tätt inpå varandra, ca 5-6 plantor per meter. I förhållande till grusgången kan du sätta plantorna minst 40 cm från kanten. 'Munsted' eller 'Hidcote' är bra och tåliga sorter. Munsted blir lite ljusare i blommorna, medan Hidcote är något mörkare."
Ställ din fråga till experterna

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser