Plantera mera

Vet du om att flera av våra viktiga pollinatörer, som bin och humlor, är hotade? Tillsammans kan vi hjälpa dem. Alla kan göra något. Du också.

Läs mer om pollinatörer
Vårblommande lök
Plantera blomsterlök i gräsmattan
Balkansippa, vårstjärna, vintergäck, rysk blåstjärna, vildtulpaner och krokus är exempel på vårlökar som passar bra att planteras i gräsmattan. Flera av de allra första vårblommorna är också viktiga för de första pollinatörerna som behöver mat tidigt på säsongen. Här visa vi hur du kan få din gräsmatta att blomstra!
Läs guiden

När ska man göra vad?

I vår trädgårdskalender får du några tips om vad som passar att göra årets alla månader. Sensommaren är en perfekt tid för plantering och planering inför nästa säsong.

Trädgårdskalender - september

September kan bli en månad där du njuter av sommarens skörd och blommor, men också en perfekt tid för att plantera nytt, dela eller flytta växter inför nästa säsong.

Balkong- och terrasskalender – september

Dagarna är kortare, men värmen och sommarkänslan kan med lite tur hänga sig kvar. Välskötta växter gör det trevligare att vistas på balkongen.

Höstplantering

Höstplantering det bästa latmansknepet. Du slipper passa med vattning lika mycket som vid sommarplantering och när våren kommer kan du bara njuta av resultatet.

Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"En egen lavendelhäck är mångas dröm i trädgården.
Då lavendelplantor är ganska små behöver man sätta dem tätt inpå varandra, ca 5-6 plantor per meter. I förhållande till grusgången kan du sätta plantorna minst 40 cm från kanten. 'Munsted' eller 'Hidcote' är bra och tåliga sorter. Munsted blir lite ljusare i blommorna, medan Hidcote är något mörkare."
Ställ din fråga till experterna

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser

Unna dig rosor

Kärlekens blomma är kanske världens mest omtyckta och har en given plats i våra trädgårdar. Hitta din favorit och välj mellan barrotade eller krukodlade plantor. Här på hemsidan kan du hitta planteringsguider, tips för skötsel och gödsling. Läs mer i kategorin Rosor under Tips & råd i menyn.

GuideRosor - plantera så här

Vill du förgylla din trädgård med rosor? Här är vår enkla planteringsguide i både film och text.

Experten tipsarAtt välja rätt ros

Vilka egenskaper vill du ha hos dina rosor och vilka olika blomningstider finns? Christin reder ut vad du behöver tänka på för att välja rosor efter dina önskemål.