Växter

Odla för framtiden

Plantera ett fruktträd i vår och se fram emot många år med vacker blomning och frukt i din trädgård.

Köp fruktträd
Få expertens tips på trädgårdsdesign
Experten tipsar

Trädgårdsdesign – expertens tips för att planera din trädgård

Trädgårdsdesigner Ulrika Levin bjuder på sina bästa tips för att du ska komma i gång med att planera din drömträdgård. Här får du hjälp med att skapa en grund utifrån dina behov och önskningar, så det blir den bästa trädgården just för dig.

Läs artikeln

Tuja - bättre pris vid köp av 10

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande. Om du blir medlem i vår kundklubb får du också vårt nyhetsbrev - med inspiration, tips och veckans kampanjer.

Se våra kampanjpriser
Trädgårdskalender

Blomstertiden är här

Juni är en fantastiskt månad. Trädgårdarna grönskar och grönsaksodlngarna är full gång. Är man lite mer rastlöst lagd saknas det inte sysslor att ta sig an, men samtidigt - det är dessa ljuva sommardagar vi längtar till så ofta. Glöm inte bort att bara vara i grönskan en stund.

Det här kan du göra i juni

Ta vara på allt som juni har att ge

GuidePerenner - så här planterar du

Perenner är växter som kommer igen år efter år. Varianterna är många men planteringsråden är samma för de allra flesta.

Odla i pallkrageDel 5: plantera färdiga plantor

Det enkla och snabba sättet att få en grönsaksodling - plantera ut färdiga små plantor som du kan driva upp själv eller köpa färdiga. Det är okej att ta genvägar ibland.

Välja häck och plantera häck – tips och råd

Att plantera en häck är inte svårt, men det finns en del att tänka på när det kommer till att välja häck, och vilken häck som är bäst just för dig. Vi hjälper dig med några bra frågeställningar.

Vilken jord passar bäst till vad?

Rätt jord ger växterna de bästa förutsättningar att kunna tillväxa och må bra. Läs mer om våra olika jordar samt vilken jord som passar till vad och lämpar sig för olika växter.

En gräsmatta behöver gödsel regelbundet
När ska man gödsla gräsmattan - gödslingsprogram

Om du gödslar din gamla gräsmatta blir den tätare och grönare och konkurrerar bättre med mossa och ogräs. Här har vi tagit fram ett gödselprogram som hjälper dig med när man ska gödsla gräsmattan. Programmet passar en gräsmatta från två år och framåt.

GuideOdla tomater – stor guide

Egenodlade tomater smakar såklart bättre. Det är lite pyssligt, men belöningen desto större. Lär dig odla tomater.

GuideOdla gurka – gör så här

Att odla gurka är enkelt och dessutom blir resultatet så gott. Här får du alla tips för hur du lyckas med din odling av gurka.

Experten tipsarSå gör du med trädgårdsavfallet - vad kan läggas på komposten?

Trädgårdsavfallet kan bli en resurs och inte bara skräp. Här får du tips på vad du kan göra med några av de vanligaste resterna från trädgården för att bli mer "cirkulär", men också info om hur du ska hantera invasiva växter om de skulle dyka upp hos dig.

Bästa tipsen för att samla regnvatten

Regnvatten är en naturlig, fantastisk resurs. Det håller hög kvalitet och är en stor tillgång för kretsloppet i din odling. Läs om olika sätt att samla in denna klimatsmarta gratisgåva.

Krukväxter

10 lättskötta grönväxter

Handen på hjärtat, det är skönt med krukväxter som inte behöver så mycket omvårdnad. Här har vi listat tio tåliga favoriter, vissa av dem kan även stå lite mörkare.

Läs artikeln

Nya projekt för din trädgård - växter & tips

Här bjuder vi på härlig inspiration för olika typer av trädgårdar och vad man behöver tänka på när man möblerar om växterna i trädgården.

Experten tipsarSlänten - trädgårdens gömda skatt

Att ha nivåskillnader på sin tomt är vanligt. Det märker Robert Stenbom av i sitt arbete som trädgårdsmästare. Ofta får han frågor om hur man ska tänka och vilka växter som är bra att plantera i en slänt.

ReportageEmma Sundhs hållbara trädgårdsdröm

Influencern Emma Sundh bytte lägenhet i Stockholm mot vildvuxen bergstomt i Värmland. Nu är drömmen att odla, och odla mycket, men på ett sätt där både naturen och människan får plats.

InspirationOdla din mat - kocken Paul Svensson tipsar

Lycka, stolthet, och inte minst monstermycket jordgubbar. Stjärnkocken Paul Svensson älskar att odla sin egen mat. – Det är få saker som känns så lyxigt som att bjuda på något man nyss har varit ute och plockat i trädgården.

GuideAtt flytta trädgårdsväxter - så här lyckas du

Det kan finnas många anledningar till att växter behöver flyttas. Kanske har de blivit felplacerade från första början och blommar sparsamt eller växer dåligt. Eller är du nyinflyttad där den befintliga trädgården inte alls passar dig och din familj.

Planera din trädgård

Trädgården består av väggar, golv och tak. Alla delar är viktiga för helheten och känslan. Skapa en grön stomme av träd, buskar och häckar som blir till rum och en bakgrund till prydnadsväxterna, sittplatserna och annat som man vill få plats med.

Odla dina egna snittblommor
ReportageOdla egna blommor till buketter

Vem älskar inte buketter med färska blommor hemma? Vissa älskar det så mycket att de odlar sina egna snittblommor. Jenny Klintenäs är en av dem. Här bjuder hon in oss till sin trädgård som även tjänstgör som blomsterskafferi.

Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"En egen lavendelhäck är mångas dröm i trädgården.
Då lavendelplantor är ganska små behöver man sätta dem tätt inpå varandra, ca 5-6 plantor per meter. I förhållande till grusgången kan du sätta plantorna minst 40 cm från kanten. 'Munsted' eller 'Hidcote' är bra och tåliga sorter. Munsted blir lite ljusare i blommorna, medan Hidcote är något mörkare."
Ställ din fråga till experterna