Gröna växter

Gör ditt hem mer grönskande.

Köp krukväxter
Vårblommande lök
Plantera blomsterlök i gräsmattan
Balkansippa, vårstjärna, vintergäck, rysk blåstjärna, vildtulpaner och krokus är exempel på vårlökar som passar bra att planteras i gräsmattan. Flera av de allra första vårblommorna är också viktiga för de första pollinatörerna som behöver mat tidigt på säsongen. Här visa vi hur du kan få din gräsmatta att blomstra!
Läs guiden

När ska man göra vad?

I vår trädgårdskalender får du några tips om vad som passar att göra årets alla månader. Dags att plocka in växter som ska övervintras och se över sina fågelmatare.

Trädgårdskalender - oktober

Förbered trädgården och dina planteringar för vintervilan och sätt vårlökar för att få tidig blomsterglädje nästa år. Njut av de sprakande höstfärgerna både på träd och i krukan.

Balkong- och terrasskalender – oktober

Hösten är här på allvar och därmed börjar det bli dags att dra sig inomhus. Men glöm inte höstpynta balkongen och att sätta vitlöken!

Höstplantering

Höstplantering det bästa latmansknepet. Du slipper passa med vattning lika mycket som vid sommarplantering och när våren kommer kan du bara njuta av resultatet.

Övervintra sommarens uteväxter

Är alla mina fina växter slut bara för att sommaren är över? Kan jag spara dem till nästa år? Hur gör jag? Frågorna är många och svar på en del av dem får du här.

Att övervintra pelargoner

Om du vill spara dina pelargoner över vintern, slutar du med näringsgivorna på sensommaren och tar in plantan, innan frosten kommer.

Experten tipsarBli fåglarnas bäste vän

Fåglar gör nytta i trädgården genom att äta skadeinsekter. Hösten och vintern kan vara en tuff period för våra stannfåglar så varför inte ge dem en hjälpande hand?

Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"En egen lavendelhäck är mångas dröm i trädgården.
Då lavendelplantor är ganska små behöver man sätta dem tätt inpå varandra, ca 5-6 plantor per meter. I förhållande till grusgången kan du sätta plantorna minst 40 cm från kanten. 'Munsted' eller 'Hidcote' är bra och tåliga sorter. Munsted blir lite ljusare i blommorna, medan Hidcote är något mörkare."
Ställ din fråga till experterna

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser