Odla för framtiden

Plantera ett fruktträd i vår och se fram emot många år med vacker blomning och frukt i din trädgård.

Köp fruktträd

50% på trädgårdsväxter

Missa inte vår stora trädgårdsrea online! Passa på att fynda bland utvalda trädgårdsväxter. Utbudet skiljer sig mellan butiker och online.

Till kampanjen
Blomsterlök
Förboka tulpaner, påskliljor och krokus

Förboka dina vårblommande lökar redan nu! Kanske tycker du att vi är lite tokiga som vill sälja påskliljor och tulpaner mitt i sommaren - och ja, vi är tokiga, i vårblommande lök.

 

Fram till och med v. 34 kan du beställa din blomsterlök och få din leverans under v. 36. Påskliljor, pingstliljor och pärlhyacinter ska ner i jorden först, medan tulpaner går att plantera hela hösten så länge du kan gräva i jorden.

Beställ blomsterlök

Plantera vackra rabatter med perenner i din trädgård

Trädgårdsdesigner Ulrika Levin har ritat tre härliga rabatter exklusivt för Blomsterlandet och här kan du ta del av hennes skisser och tips på växter.

Rabatt i soligt läge – skiss och växtlista

Behöver du tips för en rabatt med mycket sol i din trädgård? Då kan du få hjälp från en expert. Ulrika Levin, trädgårdsdesigner, har satt ihop en vacker plantering i blått, rosa och lila.

Modern rabatt med perenner – skiss och växtlista

En stilsäker rabatt med vackra gräs och matchande färger för en trädgård med en modern känsla. Ulrika Levin, trädgårdsdesigner, har satt ihop en plantering som är lätt att anpassa.

Rabatt i skuggigt läge – skiss och växtlista

Söker du efter tips på växter till en rabatt i skugga i din trädgård? Då kan du få hjälp från en expert. Ulrika Levin, trädgårdsdesigner, har satt ihop en plantering med vackra bladverk och en touch av rosa och vitt.

Odla egen potatis

Du hittar all vår sättpotatis i kategorin Odla & Skörda, och lär dig mer om potatisodling på vår temasida.

Tips & råd
Lär dig mer om att odla potatis

Vi har samlat våra bästa tips på en temasida, med flera artiklar att läsa och filmer med snabba, enkla tips. Låt den här säsongen bli en riktig bra potatissäsong.

Till våra tips
Trädgårdskalender
Försommar och ljusa kvällar

Den blomstertid nu kommer med underbara juni. Nu är det full fart på trädgårdssysslorna och grönskan frodas. Vi pysslar om våra odlingar, näringsvattnar tomater och pyntar med sommarblommor. Här är våra juni-tips!

Det här kan du göra i juni

Ta vara på allt som juni har att ge

Balkong- och terrasskalender - juni

Äntligen är det sommar och du kan tillbringa allt mer tid på din balkong eller terrass. Har du börjat tidigt kan du snart börja skörda egna primörer!

Tjuva tomater - få en bättre skörd

Kanske har du hört talas om begreppet "att tjuva tomater" och att det är något man borde göra? Vi reder ut frågetecknet och förklarar varför du bör just tjuva dina tomater.

GuidePerenner - så här planterar du

Perenner är växter som kommer igen år efter år. Varianterna är många men planteringsråden är samma för de allra flesta.

Odla i pallkrageDel 7: Sätt ut värmekrävande plantor

När risken för frostnätter är förbi är det dags att sätta ut plantor som tomater, squash och bönor. Men kom ihåg att avhärda dem först för ett lyckat resultat.

Odla i pallkrageSkapa form och höjd med pallkragar i trädgården.

Pallkragar är numera en väldigt vanligt förekommande del av en trädgård eller odlingslott. Här får du tips på hur du kan skapa nya former på dina planteringar.

Potatis - tidiga och sena sorter

Sätt gärna flera olika potatissorter, så får du potatis från midsommar till sena hösten.

Veckans kampanjer

Här hittar du alla växter och tillbehör som just nu har extra bra priser. Ta en titt så att du inte missar ett bra erbjudande.

Se våra kampanjpriser
Krukväxter
10 lättskötta grönväxter

Handen på hjärtat, det är skönt med krukväxter som inte behöver så mycket omvårdnad. Här har vi listat tio tåliga favoriter, vissa av dem kan även stå lite mörkare.

Läs artikeln

Nya projekt för din trädgård - växter & tips

Här bjuder vi på härlig inspiration för olika typer av trädgårdar och vad man behöver tänka på när man möblerar om växterna i trädgården.

Experten tipsarSlänten - trädgårdens gömda skatt

Att ha nivåskillnader på sin tomt är vanligt. Det märker Robert Stenbom av i sitt arbete som trädgårdsmästare. Ofta får han frågor om hur man ska tänka och vilka växter som är bra att plantera i en slänt.

ReportageFormklippta buskar - gröna, njutbara favoriter

I den lummiga och gröna trädgården är första intrycket nästan lite exotiskt. Massor av spännande former. Tittar man närmare ser man att Marta Ronyai utgått från tämligen vanliga buskar – som tuja, idegran, måbär, salix, ölandstok och berberis - och formklippt dem noggrant. Blommande perenner däremot tycker hon är överskattade.

GuideAtt flytta trädgårdsväxter - så här lyckas du

Det kan finnas många anledningar till att växter behöver flyttas. Kanske har de blivit felplacerade från första början och blommar sparsamt eller växer dåligt. Eller är du nyinflyttad där den befintliga trädgården inte alls passar dig och din familj.

Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"En egen lavendelhäck är mångas dröm i trädgården.
Då lavendelplantor är ganska små behöver man sätta dem tätt inpå varandra, ca 5-6 plantor per meter. I förhållande till grusgången kan du sätta plantorna minst 40 cm från kanten. 'Munsted' eller 'Hidcote' är bra och tåliga sorter. Munsted blir lite ljusare i blommorna, medan Hidcote är något mörkare."
Ställ din fråga till experterna