Fråga experten

Som medlem i vår kundklubb kan du ställa egna frågor och få personliga svar. Men du kan också läsa frågor som andra redan ställt och kanske hitta svaren du söker även där.

Ställ din fråga i forumet

Fråga experten

Som medlem i vår kundklubb kan du ställa egna frågor och få personliga svar.
Men du kan också läsa frågor som andra redan ställt och kanske hitta svaren du söker även där.

Ställ din fråga i forumet

Välkommen till vårt forum

Behöver du tips på vad du ska plantera längs med grusgången? Eller lite extra coachning när du ska plantera om din orkidé? Våra experten finns här för dig och gör sitt bästa för att du ska lyckas med dina växter.

Gå till Fråga experten

Möt våra experter

Johan Jancke

Trädgårdsmästare, rådgivare, och föreläsare.

Johans specialitet är köksträdgården, beskärning, gräsmattor, jord och gödsel.

Johan är trädgårdsmästare, rådgivare, och föreläsare. Med lång erfarenhet inom branschen brinner han för att sprida sin kunskap vidare till andra. I sin egen trädgård odlar han så mycket frukt, bär och grönsaker som möjligt, med målet att bli självförsörjande.

Amie Liddle

Trädgårdsmästare, Blomsterlandet kundservice

Amies specialintressen är pollinatörsvänlig design, perenner och grön struktur i trädgården året runt. Hon är utbildad Trädgårdsmästare och arbetar på Blomsterlandets Kundservice.

Den biologiska mångfalden i trädgården är viktig för henne och hon arbetar gärna också med att testa nya växter och med plantering i mikroklimat. Hon tror mycket på att torktåliga växter är framtiden och experimenterar gärna med dessa i hennes egen trädgård.

Jacob Nilsson

Växtexpert, Blomsterlandet kundservice

Jacobs specialitet är lökar och fröer och odling av ätbart – bär och grönsaker.
Visst ska det vara grönt och blomma på marken men det måste vara gröna väggar, och helst i taket också. Han jobbar på Blomsterlandets kundservice.

Odlingsintresset är med sedan barnsben och med undantag för några år i tonåren har han alltid odlat. Dels i några år med trädgård men framför allt på balkonger och mindre uteplatser.
Till Jacobs favoriter hör alla ettåriga klätter- och klängväxter, svartöga, luktärter och klockranka. Dessutom är han svag för alla tåliga gröna inomhusväxter.

Linda Schilén

Trädgårdsmästare, konstnär och föreläsare

Lindas specialintresse är sommarblomsodling, gräs i trädgården och trädgårdsstyling.

Linda är trädgårdsmästare, konstnär och författare. Hon är en sann inspiratör med otrolig skaparglädje. Linda har odlat växter och sommarblommor så länge hon kan minnas och spenderar mycket tid i naturen och i sin vackra trädgård.

Frida Nyberg

Blomsterlandet Backaplan

Fridas specialintresse är krukväxter, trädgårdsväxter, rosor och olika växtsjukdomar.
Hon arbetar på Blomsterlandet Backaplan i Göteborg.

Frida är trädgårdsmästare och har förutom trädgårdsintresset ett stort naturintresse. Hon vill odla så naturligt som möjligt och gärna ätbara växter. Favoritväxter är rosor och pelargoner och andra gammaldags växter.