Fråga experten

Som medlem i vår kundklubb kan du ställa dina frågor om växter och trädgård till Blomsterlandets experter. Du kan också läsa andras frågor eller hjälpa till att svara och bidra med dina erfarenheter.

Ställ din fråga i forumet
Välkommen till vårt forum

Behöver du tips på vad du ska plantera längs med grusgången? Eller lite extra coachning när du ska plantera om din orkidé? Våra experten finns här för dig och gör sitt bästa för att du ska lyckas med dina växter.

Som medlem i vår kundklubb kan du ställa egna frågor och få personliga svar.
Men du kan också läsa frågor som andra redan ställt och kanske hitta svaren du söker även där. Kanske lär du dig något nytt av bara farten!

Gå till Fråga experten

Möt våra experter

Linda SchilénTrädgårdsmästare, konstnär och föreläsare"Lindas specialintresse är sommarblomsodling, gräs i trädgården och trädgårdsstyling.

Linda är trädgårdsmästare, konstnär och författare. Hon är en sann inspiratör med otrolig skaparglädje. Linda har odlat växter och sommarblommor så länge hon kan minnas och spenderar mycket tid i naturen och i sin vackra trädgård."
Frida NybergBlomsterlandet Backaplan"Fridas specialintresse är krukväxter, trädgårdsväxter, rosor och olika växtsjukdomar.
Hon arbetar på Blomsterlandet Backaplan i Göteborg.

Frida är trädgårdsmästare och har förutom trädgårdsintresset ett stort naturintresse. Hon vill odla så naturligt som möjligt och gärna ätbara växter. Favoritväxter är rosor och pelargoner och andra gammaldags växter."
Johan Jancketrädgårdsmästare, rådgivare, och föreläsare."Johans specialitet är köksträdgården, beskärning, gräsmattor, jord och gödsel.

Johan är trädgårdsmästare, rådgivare, och föreläsare. Med lång erfarenhet inom branschen brinner han för att sprida sin kunskap vidare till andra. I sin egen trädgård odlar han så mycket frukt, bär och grönsaker som möjligt, med målet att bli självförsörjande."
Josefin LundgrenBlomsterlandet Skellefteå"Josefin arbetar på Blomsterlandet i Skellefteå och älskar krukväxter, det blir lätt för många hemma. Bland de blommande växterna hör azalea och hortensia till favoriterna.

Josefin odlar också gärna ätbart i trädgården och man hittar potatis året runt i köksträdgården. Ett hållbart odlade som en dag kan räcka till hela familjen är ett mål i framtiden."

Lär dig mer om växter och trädgård

Du vet väl att det finns mängder av tips och råd bland våra artiklar?

Trädgårdsplanering för nyblivna husägare

När det kommer till trädgårdsplanering är det bästa rådet till dig som nybliven trädgårdsägare även det lättaste. Nämligen - börja med att göra ingenting alls!

GuideAtt plantera om och beskära dina krukväxter

Krukväxter kan behöva lite omvårdnad för att hålla sig friska och fina. Här hittar du alla svar på hur man faktiskt gör när man planterar om eller beskär.

Hortensia i trädgården

Hortensia blommar på sensommaren med imponerande, färgstarka blommor. Visste du att du kan påverka blommans färg genom pH-värdet?