Semestertips för vattning i din trädgård

Skall du åka bort på en längre semester är det alltid bäst att be någon om hjälp med vattningen. Men det finns mer du kan göra.

Har du växter planterade i krukor och balkonglådor kan du i möjligaste mån försöka flytta in dem i skuggan eller bort från de soligaste lägena i trädgården eller på balkongen.

Flytta ut krukor och balkonglådor så att de inte står skyddade av tak utan kan ta del av eventuellt regn. Detta kräver dock att dina krukor har hål i botten så att överflödigt vatten kan rinna ut ur krukan.

Har du nyligen anlagda rabatter eller kanske en häck? Då kanske du vill fundera på att investera i ett automatiskt bevattningssystem med en droppslang. Detta försäkrar dig om att dina planteringar får vatten enligt ett schema du själv bestämmer.

Du kan köpa en droppslang och placera ut i de rabatter eller häckar du vill få vattnade så att din vattningshjälp bara behöver vrida på kranen vid vattenutkastet.

Om det inte blir extrem torka bör äldre buskar och träd i din trädgård klara sig fint utan vattning under en period.

Läs mer

10 tips för torra somrar och vattenbrist i trädgården

Att vattnet kan bli en bristvara för oss har blivit allt tydligare och vi behöver tänka till hur vi använder de livsgivande dropparna.

Effektivt mot skadedjuren - skonsamt mot miljön

Biologiska växtskyddsmedel bygger på naturens egna metoder för att göra sig av med sorgmyggor och förebygga gråmögel.

Semestertips för dina krukväxter

Kort eller lång semester borta från hemmet och krukväxterna? Vi har tips för dig och din vattningshjälp.

Experten tipsarSå gör du med trädgårdsavfallet

Vissa saker passar varken på komposten eller att göra sig av med i naturen. Här får du tips på vad du kan göra med några av de vanligaste ”resterna” från trädgården och hur du ska hantera det som kallas invasiva växter.

InspirationSkapa en medelhavsoas hemma hos dig

Sommar, sol och semester. Det är nog vad många av oss förknippar Medelhavet med. Men tänk också på smakerna, dofterna och färgerna. Med hjälp av rätt växter skapar du medelhavskänsla hemma på din altan eller balkong.

Frågor om pollinatörer - experten svarar

Få bättre koll på vad en pollinatör gör och vilka insekter som räknas dit. Och kanske slutar du att vifta bort dem nu när du vet lite mer.