Trädgårdsavfallet kan bli en resurs och inte bara skräp. Här får du tips på vad du kan göra med några av de vanligaste resterna från trädgården för att bli mer "cirkulär", men också info om hur du ska hantera invasiva växter om de skulle dyka upp hos dig.
Det kan finnas många anledningar till att växter behöver flyttas. Kanske har de blivit felplacerade från första början och blommar sparsamt eller växer dåligt. Eller är du nyinflyttad där den befintliga trädgården inte alls passar dig och din familj.
Ett eget växthus är en dröm för många. En del vill ha växthus för att kunna odla, andra ser växthuset som ett alternativ till uterum och en plats för avkoppling och vila. Här får du tips för hur du ska skapa ett växthus som passar dina behov.
Regnvatten är en naturlig, fantastisk resurs. Det håller hög kvalitet och är en stor tillgång för kretsloppet i din odling. Läs om olika sätt att samla in denna klimatsmarta gratisgåva.
Trädgårdsmästaren Linda Schilén tipsar om hur du skapar boplatser dit de nyttiga, men ofta hemlösa, vildbina och rovsteklarna i våra trädgårdar gärna flyttar in.
Plantera blommor, perenner, buskar och träd som gynnar våra viktiga pollinatörer. Bin, humlor och fjärilar behöver blommande växter från vår till höst, och den här listan hjälper dig välja växter det surras kring.
Att skapa en trädgård i balans handlar om att få bästa möjliga skörd och en vacker trädgård utan att göra skada på omgivningen. Men hur får du bort skadedjuren utan kemikalier?
Vill du locka fjärilar, bin och andra pollinatörer till din trädgård kan du uppmuntra dem att komma genom att plantera växter som de kan suga nektar ur.
Utbudet av trädgårdsredskap är stort och för nybörjaren kan det kännas som en djungel av grejor som man ska välja mellan. Du kommer långt med ett basförråd av trädgårdsredskap.
Att bli av med ogräs kan vara arbetsamt, men med några enkla metoder så kan du enkelt hålla ogräsen till ett minimum, utan att behöva ta till olika kemiska bekämpningsmedel.
Det tråkigt när man upptäcker att resultatet av allt arbete man lagt ned hotas av löss, sniglar eller annan ohyra. Här tipsar vi om enkla förebyggande växtskyddsåtgärder.
De flesta stora problem med sniglar i våra trädgårdar orsakas av mördarsniglar eller spansk skogssnigel, som de egentligen heter. Men det finns lösningar!
Vi kan tacka våra bin för maten. Ungefär en tredjedel av den mat vi äter kommer från växter som bin och humlor pollinerar. Men tyvärr är bina hotade på flera sätt.
Mjöldagg är en av de vanligaste svampsjukdomarna i våra trädgårdar. Typiska symtom på mjöldagg är de klassiska vita, eller gråvita fläckarna på bladen.
Höstplantering det bästa latmansknepet. Du slipper passa med vattning lika mycket som vid sommarplantering och när våren kommer kan du bara njuta av resultatet.
I bland kan det vara svårt att veta vad som menas med vissa begrepp i växtvärden. Här har vi samlat en användbar lista över vanligt förekommande begrepp inom växtskötsel.
Angrepp av insekter och andra smådjur går vanligen att behandla ganska effektivt. Nyckeln till framgång är, som vid all annan bekämpning, att vara ute i god tid.
Björkved är vackert och dekorativt i vedkorgen samtidigt som den ger härlig värme i brasan när kvällarna skymmer och snön lyser vit på marken utanför fönstret.