Björkved till vinterns brasa

Björkved är vackert och dekorativt i vedkorgen samtidigt som den ger härlig värme i brasan när kvällarna skymmer och snön lyser vit på marken utanför fönstret.

Ett tips är att kombinera tändved med vanlig björkved så får du snabbare fyr på brasan. Hos Blomsterlandet säljer vi säckar med tändved, perfekt för den som snabbt vill få fyr på brasan och värme i rummet.

Vill du få det extra varmt i rummet? Blanda då upp vanlig björkved med värmeloggs, du hittar också dessa hos Blomsterlandet, så avges extra mycket värme. Värmeloggsen består av hårt pressart sågspån och är en ren naturprodukt.

Har du ingen eldstad hemma kan du till exempel göra värmande mys med blockljus i grupp, marschaller ute i trädgården eller mysiga ljuslyktor i rummet. Bara fantasin sätter gränserna!

Välkommen in till ditt Blomsterland, där hittar du allt för den vinterns värmande brasa, såväl björkved som blockljus.

Mer hemtrevnad och pyssel

GuideJulkrans på dörren - gör så här

Fina kransar att hänga på ytterdörren finns att köpa färdigt, men att binda en egen krans är inte så svårt. Och kom ihåg - perfekt är inget att sträva efter, kör på din egen stil.

Gröna julträd i kruka

Till advent och jul vill vi gärna ha skogens gröna träd i våra hem. Söta sockertoppsgranar, stadiga ädelcypresser och vackra små barrträd från andra delar av Europa. Upptäck nya favoriter!

Amaryllis – så sköter du den

Frossa i amaryllis, de finns i nyanser från vitaste vitt till mörkaste rött med både enkla och fyllda blommor. Att få följa sin amaryllis från knopp till utslagen blomma är en fröjd. Följ våra enkla tips för att lyckas.