Guide

Höstens vackraste krans - så här gör du

Bind en personlig och välkomnande höstkrans att hänga på dörren eller lägga på bordet. Linda Schilén visar hur du binder krans som en florist.

Det här behövs

  • Sekatör
  • Bindtråd
  • Avbitartång
  • Mossklädd halmstomme
  • Olika sorters blommor och löv

I den här kransen har Linda valt rosaröd hortenisa, rosa bärljung och rosa ericaljung. Välj dina favoriter, och titta gärna efter säsongens färger bland snittblommorna. Ute i trädgården kan du hitta vackra löv och vintergröna kvistar. 

Ett färgtema på kransen är bara en bland många idéer.

Steg 1

Klipp blommorna i kortare stjälkar och lägg dem åt sidan.

Steg 2

Samla de olika blommorna och bladen du lagt åt sidan i små buketter som du binder ihop med ståltråden. Gör ca 30 st små buketter till en krans som är 20 – 30 cm.

Steg 3

Använd en färdig kranstomme i halm som är mossbeklädd. Då är den vacker att se på från alla håll om den tex hänger på en glasdörr eller ett fönster. Fäst ståltråden på stommen.

Steg 4

Ta en av de små buketterna och fäst dem en i taget med ståltråden på kransstommen. Lägg buketterna motsols men bind medsols så att ingen ståltråd blir synlig.

Steg 5

Höstkransen är klar för att hängas upp eller läggas på ett bord. Kransen har dekorerats med: Rosa ljung, vinröd hortensia och rosa bärljung.