Guide

Höstens vackraste krans - så här gör du

Bind en personlig och välkomnande höstkrans att hänga på dörren eller lägga på bordet. Linda Schilén visar hur du binder krans som en florist.

Det här behövs

  • Sekatör
  • Bindtråd
  • Avbitartång
  • Mossklädd halmstomme
  • Olika sorters blommor och löv

I den här kransen har Linda valt rosaröd hortenisa, rosa bärljung och rosa ericaljung. Välj dina favoriter, och titta gärna efter säsongens färger bland snittblommorna. Ute i trädgården kan du hitta vackra löv och vintergröna kvistar. 

Ett färgtema på kransen är bara en bland många idéer.

Steg 1

Klipp blommorna i kortare stjälkar och lägg dem åt sidan.

Steg 2

Samla de olika blommorna och bladen du lagt åt sidan i små buketter som du binder ihop med ståltråden. Gör ca 30 st små buketter till en krans som är 20 – 30 cm.

Steg 3

Använd en färdig kranstomme i halm som är mossbeklädd. Då är den vacker att se på från alla håll om den tex hänger på en glasdörr eller ett fönster. Fäst ståltråden på stommen.

Steg 4

Ta en av de små buketterna och fäst dem en i taget med ståltråden på kransstommen. Lägg buketterna motsols men bind medsols så att ingen ståltråd blir synlig.

Steg 5

Höstkransen är klar för att hängas upp eller läggas på ett bord. Kransen har dekorerats med: Rosa ljung, vinröd hortensia och rosa bärljung.

Fler pysseltips

InspirationMer kransinspiration i höstens färger

Det är en färgsprakande tid vi har innan vintern ordentligt gripit tag om naturen. Använd det som inspiration och bind kransar till dörrar och bordsdekorationer.

Gör en höstkrans med rönnbär

Med hjälp av lite ståltråd och några rönnbär kan du snabbt och enkelt skapa en fin detalj till dörrkransen.

GuideIsfigurer - gör så här

Fina isfigurer att hänga i träden gör du enkelt själv. Om du inte har någon snö kan du i alla fall skapa lite frostigare känsla.