Inspiration

Mer kransinspiration i höstens färger

Det är en färgsprakande tid vi har innan vintern ordentligt gripit tag om naturen. Använd det som inspiration och bind kransar till dörrar och bordsdekorationer.

Halmkrans i rött och gult

De varma färgerna leder tankarna till året skörd med halm, humle, grön ljung, några kvistar från vinterbär och prydnadspaprika. Se om du kan hitta vackra höstlöv ute på promenaden eller andra vackra bär- och blomställningar. Tänk på att välja material som håller sig fint även när det torkat.

Färgstarka växtval och oväntade kombinationer. Ljung, vinterbär och prydnadspaprika.

Halvkrans i frostigt grågrönt

Den smala metallstommen går att variera i oändlighet. Här är den först lindad med ett kraftigare snöre och sedan klädd med en bukettliknande kombination av blommor och blad. Den tydliga grågröna färgen är ett genomgående tema med växtval som eukalyptus, vitljung, silvergirlang och blå marton.

Genom att välja att bara klä delar av stommen kan man till exempel använda lite yvigare kvistar för en modern känsla, en stil som återfinns i många buketter just nu.

Att linda stommen med olika snören eller sidenband gör att du kan matcha med färger på dina växtval eller ändra efter årstid.

Stålkrans med vinröda inslag

Med en stålring som bas blir denna krans lite nättare i sin form. Eukalyptus har en grågröna färg som passar fint med hortensiablommornas ljust gröna skiftningar. Och tillsammans med vinröda, nästan bruna, löv plockar man upp de små rosa inslagen i hortensian. Ibland känns det mer minimalistiska uttrycket helt rätt, våga prova dig fram.

En rosa dröm

Att välja en färg som tema kan ge ett fyllig och intensivt intryck. Här är den vackra rosa hortensian i fokus tillsammans med den dekorativa bärljungen i samma ton.

Ett knep för att få en jämn och fin fördelning av blommor över kransen är att binda små minibuketter av kvistarna och sen fästa buketterna med bindtråd på stommen. I mixen finns också rosa ljung och kransen är uppbyggd på en mossklädd stomme.