Blomsterlandet växer: ny butik i Stockholm

Idag slår Blomsterlandet upp portarna för sin nya butik i Hornstull.

- Det blir en citybutik i perfekt läge med ett anpassat och spännande trädgårdskoncept, säger Patrik Lindgren, försäljningschef på Blomsterlandet.

Idag öppnar Blomsterlandets andra citybutik i Hornstull. Det blir vår 64:e butik i landet.

När man tänker Blomsterlandet tänker många säkert på rymliga garden center-butiker i utkanten av stan. Butiken i Hornstull är på sätt och vis tvärtom. En butik som har kanske en fjärdedel av den vanliga butiksytan och det dessutom i ett cityläge. Hur går tankarna?

- Intresset för att inreda med växter och att odla bara ökar – och det gäller också de som bor i lägenhet. Vi ser detta som en chans att komma lite närmare kunden och erbjuda större möjligheter att hitta produkter till hemmet, fönsterbrädan och balkongen eller takterrassen, förklarar Patrik Lindgren.

Butiken ligger i Hornstull-gallerian vid t-banestationen. Där finns inte utrymme för någon trädgårdsmarknad på utsidan men man kommer ändå att erbjuda växter och tillbehör som är i säsong. Sortimentet kommer att anpassas efter läget och kundgruppens förutsättningar.

- Det blir förvisso en mindre butik med ett anpassat sortiment, men med hjälp av våra medarbetare kan du som kund enkelt få tillgång till hela sortimentet i vår e-handel och beställa för upphämtning i butiken.

Växtavdelningen Hornstull

Detta blir Blomsterlandets mest digitala butik med fokus på kundupplevelse. På sikt kommer kunden kunna interagera digitalt och handla såväl i butiken som online.

- Vi har fokuserat på mervärden, inspiration och lärande när vi tagit fram butikens digitala koncept, säger Stephan Andersson som är marknadschef på Blomsterlandet.

När restriktionerna kring corona har lagt sig är tanken att bli en social mötesplats där man ska kunna erbjuda föreläsningar och events för kunder som vill lära sig mer om växter och odling.

Men eftersom vi just nu fortfarande befinner oss i tider av smittspridning och restriktioner kommer det inte att bli någon sedvanlig butiksinvigning.

- Vi öppnar med stor stolthet och nyfikenhet inför kundernas reaktioner - men helt utan ståhej, säger Patrik Lindgren.

Under de senaste åren har Blomsterlandet öppnat flera nya butiker i landet och förutom citybutiken i Hornstull är de senaste nyetableringarna i Lomma och Arninge. Nu har trädgårdskedjan 64 butiker runtom i landet.

Tillbehörsavdelningen Hornstull