Köpvillkor & växtgaranti

Vår enskilt viktigaste uppgift är att Du som kund är nöjd med ditt köp och känner Dig välkommen tillbaka till någon av våra butiker. Läs gärna våra köpvillkor och vår växtgaranti för mer information. Har du ytterligare frågor är du självklart alltid välkommen att kontakta oss.

Öppet köp

Vi vill att du som kund skall känna dig nöjd med ditt inköp. Därför erbjuder vi 30 dagars öppet köp på krukor och tillbehör. Allt du behöver göra är att ta med dig kvittot och din oanvända vara tillbaka till oss.

Hållbarhetsgaranti för krukväxter

Garantin gäller för alla krukväxter du köper hos oss. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd så får du nya krukväxter av oss. Garantin gäller i sju dagar och allt du behöver göra är att ta med blommorna och kvittot till oss. Har du köpt växten till reducerat pris kan du välja mellan att få värdet av det du köpt som avdrag på en ny växt alternativt få tillbaka beloppet du betalat. 

Hållbarhetsgaranti för snittblommor

Garantin gäller för alla snittblommor du köper hos oss. Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd så får du nya snittblommor av oss. Garantin gäller i fem dagar och allt du behöver göra är att ta med blommorna och kvittot till oss.

Växtgaranti för trädgårdsväxter

Garantin gäller för fleråriga prydnadsväxter, såsom träd, buskar, häckplantor, klätterväxter, barrväxter, rosor, fruktträd och bärbuskar.

Vår garanti innebär att du som kund skall erhålla en felfri växt som uppfyller de krav på sundhet, kvalitet och sortäkthet som branschens riktlinjer föreskriver. Garantin gäller även sortäkthet.

OBS! Kontakta alltid oss innan du tar upp växten från växtplatsen.
Mer om skötselråd, planteringstips, etc. hittar du i våra broschyrer, i vår växtkatalog eller här på vår hemsida.

Reklamationsanvisningar

Spara kvittot eller inköpsfakturan – dessa gäller som garantisedel. Låt växten stå kvar på växtplatsen tills du rådgjort med oss. Vid reklamation ska inköpskvittot uppvisas.

Garantins varaktighet

Växtgarantin gäller ett år från inköpsdagen för vedartade, fleråriga utomhusväxter (gäller ej perenner).

Undantag från garantin

Garantin gäller inte för skador som uppkommit efter köpet, t ex vilt- och vinterskador, och inte heller växter planterade i krukor eller lådor eftersom de då är betydligt mer utsatta. Har du köpt växten till reducerat pris kan du välja mellan att få värdet av det du köpt som avdrag på en ny växt alternativt få tillbaka beloppet du betalat.