Änglapelargon 'Mosquitaway Nova'

Pelargonium (Änglapelargon-Gruppen)

Ljuvlig sort som blommar med söta, tvåfärgade blommor med vit botten och mörklila täckfärg. Grönt och frodigt bladverk som doftar citrus vid beröring. Trivs i ljusa, soliga fönster med lätt upptorkning mellan vattningarna.
Vacker sort som har ett rundat växtsätt med ett grönt, frodigt bladverk. Bladverket sprider en doft av citrus vid beröring. Blommorna är söta, tvåfärgade med en vit botten och en mörklila täckfärg.

Placeras ljust, gärna i direkt sol i normal rumstemperatur. Låt jorden torka upp lätt mellan vattningarna. Ljuset är viktigt då sorten kan köpas tidigt på säsongen, den är då känslig mot ljusbrist och tappar lätt gulnande blomknoppar. Putsa bort vissna blommor och blad efterhand.

Kan planteras utomhus från maj månad, efter sista frostnatten. Planteras med fördel om i större kruka med näringsrik jord. Tillsätt svag dos näring i vattnet hela sommaren och låt jorden torka upp lätt mellan vattningarna. Pelargonen sätter då nya knopp efter en viloperiod och blommar om under sommaren. Betraktas om ettårig, men kan övervintras på ljus och sval plats.

Änglapelargon är resultatet av korsningar av engelsk pelargon och citronpelargon. Därav det citrondoftande bladverket och små, flerfärgade blommorna. Kallas även för Pensépelargon.

Skötselråd

Läge:
Sol
Vatten:
Behöver regelbunden vattning
Näring:
Pelargonnäring
Jordprodukter:
Pelargonjord