Hängzonalpelargon 'Caliente Deep Red'

Pelargonium (Peltatum-Zonale-Gruppen)

Attraktiv mörkt djupröd pelargon som har ett lätt hängande växtsätt. Trivs på fullt soliga växtplatser.
Extra kraftigväxande och frodig sort, en korsning mellan zonal- och hängpelargon. Blommar rikligt med mörkt djupröda blommor under sommaren. Bladen är blanka och något mer flikiga än vanliga pelargonblad. Har ett lätt hängande växtsätt och lämpar sig därför bäst för ampel eller i blandade krukor.

Utvecklas bäst på lugn och solig växtplats. Planteras i stor, väldränerad kruka med näringsrik jord och en svag dos näring i vattnet hela sommaren. Plocka bort vissna blommor och blad efterhand för att uppmuntra ny knoppsättning och få rikligare blomning. Pelargonernas blommor är känsliga mot långvarigt regn, placera då krukan under tak.

Sommartid trivs pelargoner bäst ute, till exempel på balkongen, altanen eller utanför entrén. Ska pelargonen övervintras till nästa år placeras den på ljus och sval plats, gärna med växtbelysning för att förlänga dygnet. De kan även placeras på mörk, sval plats, cirka 5-10 grader. Plocka då bort de största bladen för att förebygga svampangrepp. Vattna sparsamt. Ta fram pelargonerna i februari-mars, då är det tid att plantera om och beskära inför kommande säsong. Förökas med sticklingar.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Näring:
Pelargonnäring
Jordprodukter:
Pelargonjord