Hängzonalpelargon Mojo™ Cranberry Splash

Pelargonium (Peltatum-Zonale-Gruppen)

Färgstark sort med kraftigt växtsätt. Vacker tvåfärgad pelargon där blomman är mörkt ceriseröd med ceriserosa kanter och vitt centrum. Den lysande blomfärgen kontrasterar vackert till det mörka bladverket. Perfekt i ampel och krukor. Trivs bäst på fullt soliga växtplatser.
Extra kraftigväxande och frodig sort, en korsning mellan zonal- och hängpelargon. Blommorna är mörkt ceriseröda med ceriserosa kanter och har vitt centrum. Blommar rikligt under sommaren. Har ett kraftigt och välförgrenat växtsätt och passar fint i ampel eller i blandade krukor.

Utvecklas bäst på lugn och solig växtplats. Planteras i stor, väldränerad kruka med näringsrik jord och en svag dos näring i vattnet hela sommaren. Plocka bort vissna blommor och blad efterhand för att uppmuntra ny knoppsättning och få rikligare blomning. Pelargonernas blommor är känsliga mot långvarigt regn, placera då krukan under tak.

Sommartid trivs pelargoner bäst ute, till exempel på balkongen, altanen eller utanför entrén. Ska pelargonen övervintras till nästa år placeras den på ljus och sval plats, gärna med växtbelysning för att förlänga dygnet. De kan även placeras på mörk, sval plats, cirka 5-10 grader. Plocka då bort de största bladen för att förebygga svampangrepp. Vattna sparsamt. Ta fram pelargonerna i februari-mars, då är det tid att plantera om och beskära inför kommande säsong. Förökas med sticklingar.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Näring:
Pelargonnäring
Jordprodukter:
Pelargonjord