Kalientepelargon CALIENTE ROSE

Pelargonium (Caliente-Serien)

Blommar länge och rikligt med mörkt rosa, enkla blommor. Har ett buskigt, lätt hängande växtsätt. Tacksam soldyrkare!
Blomrik kalientepelargon med enkla, färgstarka, mörkt rosa blommor över ett grönt, aningens läderartat, blankt bladverk. Sorten är något självrensande, det vill säga blomblad faller av när de vissnat. Blommar tacksamt oavsett väderlek. Är sommaren blöt och regnig blommar kalientepelargonerna troget och är det torrt soligt blommar de ännu bättre. Blir fin i amplar, balkonglådor eller i höga krukor där det buskiga, halvhängande växtsättet kommer till sin rätt.

Trivs bäst på solig, lugn plats. Kan även placeras i lätt skugga. Omplantera i näringsrik, långtidsgödslad jord. Det är viktigt att pelargonen får stor jordvolym och jord av riktigt bra kvalitet för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Är en korsning mellan hängpelargon och zonalpelargon, med de bästa egenskaperna från båda. Växtsättet är lätt hängande och blomningen riklig.

Kan övervintras på ljus, sval plats, gärna med växtbelysning, och vattnas då sparsamt. Plantera om och beskär övervintrade pelargoner på våren. Passa då även på att ta sticklingar.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Vatten:
Låt jorden torka upp mellan givor
Näring:
Krukväxtnäring för blommande växter
Jordprodukter:
Pelargonjord