Zonalpelargon 'Survivor Batik Blue'

Pelargonium x hortorum (Survivor Idols-Serien)

Elegant sort med unika blommor i vitt, som täcks av mörkare, ceriseröda fläckar, ränder och stråk. Kallas även för äggskalspelargon. Friskt, mörkgrönt och frodigt bladverk. Trivs bäst i soligt läge.
Vacker sort som får blommor med en vit bottenfärg täckt av ränder, fläckar och stråk av en mörkare, ceriseröd färg. Bladverket är mörkgrönt, frodigt.

Denna blomtyp kallas för äggskalspelargoner då de blommar med flerfärgade blommor med en ljusare bottenfärg som täcks av en mörkare färg i fläckar, ränder och stråk. Detta kan härledas till utseendet av krossat äggskal.

Utvecklas bäst på varm, solig plats. Planteras med fördel om i större kruka med näringsrik jord. Tillsätt svag dos näring i vattnet hela sommaren och låt jorden torka upp lätt mellan vattningarna. Putsa bort vissna blommor efterhand så utvecklas nya fräscha blomstänglar som förlänger prydnadsvärdet.

Kan övervintras på ljus, sval plats, gärna med växtbelysning, och vattnas då sparsamt. Plantera om och beskär övervintrade pelargoner på våren. Passa då även på att ta sticklingar.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Vatten:
Behöver regelbunden vattning
Näring:
Krukväxtnäring för blommande växter, Pelargonnäring
Jordprodukter:
Pelargonjord