Zonalpelargon 'Survivor Idols Indigo Sky'

Pelargonium x hortorum

Vacker zonalpelargon med stora, halvfyllda, ljuslila blommor med ljusare mitt. Trivs på fullt soliga platser och har lång blomningstid.
Zonalpelargon med stora, nästan klotrunda, blomhuvud som består av halvfyllda, ljuslila blommor med ljusare mitt. De mellangröna bladen har en markerad mörkare zon som blir en fin kontrast till de lysande blommorna. Tacksam, solälskande pelargon som blir lika fin i fönsterkarmen som planterad utomhus, när frostrisken är över. Håller sig fin på sommaren även i perioder med lite sämre väder.

Utvecklas bäst på varm, solig plats. Planteras med fördel om i större kruka med näringsrik jord. Tillsätt svag dos näring i vattnet hela sommaren och låt jorden torka upp lätt mellan vattningarna. Putsa bort vissna blommor efterhand så utvecklas nya fräscha blomstänglar som förlänger prydnadsvärdet.

Kan övervintras på ljus, sval plats, gärna med växtbelysning, och vattnas då sparsamt. Plantera om och beskär övervintrade pelargoner på våren. Passa då även på att ta sticklingar.

Pelargonerna som ingår i Survivor Idols-serien har stora blommor och blommar rikligt.