Chilipeppar 'Hungarian Yellow Wax Hot'

Capsicum annuum (Chilipeppar-Gruppen)

Köp online hos oss
Mild chili med en hetta på 3000-10 000 Scoville. Ger stora, upp till 15 cm, avlånga frukter som börjar som ljusgula och övergår till röda. Kan skördas under hela tillväxtfasen, blir då sötare allt eftersom. För ljusa, soliga lägen.
Mild sort ( 3.000-10.000 Scoville) som ger stora, avlånga frukter som börjar som ljusgula och övergår till röda. Kan skördas under hela tillväxtfasen, blir då sötare allt eftersom. Sorten passar särskilt bra till inläggningar och att grilla.

Chilin trivs i ljusa, soliga lägen och planteras i väldränerad, näringsrik jord. Kan placeras utomhus när frostrisken är över, i soligt och varmt läge. Önskar jämn vattning och regelbunden näring för att utvecklas optimalt. De första blommorna kan tas bort för att ge mer kraftiga plantor, plantan kan även toppas för att bli mer stabil och förgrenas.

Chili eller chilipeppar har odlats i över 6000 år men det var först i mitten på 1900-talet som svenskarna fick smak för frukten. Den upplevda hettan mäts i scoville eller SHU (Scoville Heat Unit). Skalan har ett spann från 0 – 2 200 000.

Skötselråd

Läge:
Sol
Jordmån:
Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Vatten:
Behöver regelbunden vattning
Näring:
Naturgödsel, Trädgårdsgödsel
Jordprodukter:
Grönsaksjord
Mognadstid:
Augusti, September, Oktober
Fruktförvaring:
Kan torkas och förvaras flera månader