Chilipeppar 'Peter Red'

Capsicum annuum (Chilipeppar-Gruppen)

Köp online hos oss
Chilipeppar som ger milda frukter som mognar från gröna till röda. Ger skrynkliga 7 till 10 cm avlånga frukter med originellt utseende. Smaken har en fruktig pepparton med intensiv hetta. Utvecklas bäst i solvarma, skyddade lägen. Styrka 10 000-20 000 Scoville.
Chili med frukter som har lustig form. Mild sort, 10 000- 20 000 Scoville, som ger skrynkliga, avlånga frukter som oftast är runda i toppen. Frukterna blir cirka 7-10 cm långa. Mognar från gröna till röda och har en fruktig pepparton med intensiv hetta. Sorten passar både till färskkonsumtion och till inläggningar.

Trivs i ljusa, soliga lägen och planteras i väldränerad, näringsrik jord. Kan placeras utomhus i soligt och varmt läge när all frostrisk är över. Önskar jämn vattning och regelbunden tillsättning av näring för att utvecklas optimalt. De första blommorna kan tas bort för att ge mer kraftiga plantor, plantan kan även toppas för att bli mer stabil och förgrenas.

Chili eller chilipeppar har odlats i över 6000 år men det var först i mitten på 1900-talet som svenskarna fick smak för frukten. Den upplevda hettan mäts i Scoville eller SHU (Scoville Heat Unit). Skalan har ett spann från 0 – 2 200 000.

Sorten kallas även för penischili på grund av frukternas utseende.

Skötselråd

Läge:
Sol
Jordmån:
Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Vatten:
Behöver regelbunden vattning
Näring:
Naturgödsel, Trädgårdsgödsel
Jordprodukter:
Grönsaksjord
Mognadstid:
Augusti, September, Oktober
Fruktförvaring:
Kan torkas och förvaras flera månader