Paprika, gul

Capsicum annuum (Paprika-Gruppen)

Paprika med stora, gula och välsmakande frukter. För odling i växthus eller på varm, solig plats utomhus.
Frukterna går att äta omogna då de är gröna men är sötare och mer aromrika när de mognat och skiftar mot heltäckande gult. Skär av frukten med vass kniv, lämna en bit av skaftet kvar.

Paprika funkar lika bra att odla i kruka på varm, solig plats som i växthus. Vid odling i kruka krävs stora krukor, minst 10 liter/planta, med näringsrik jord. Toppa plantorna när de blivit 15-20 cm. Paprika är självpollinerande men kan få något bättre skörd om man hjälper till med pollineringen.

Skötselråd

Läge:
Sol
Jordmån:
Näringsrik jord, Väldränerad jord
Vatten:
Behöver regelbunden vattning
Näring:
Naturgödsel, Trädgårdsgödsel
Jordprodukter:
Grönsaksjord
Beskärningssätt:
Beskärning är inte nödvändig
Mognadstid:
Augusti, September
Fruktförvaring:
Ingen förvaring/äts direkt