Tomat PICK-&-JOY® Körsbärstomat Röd

Solanum lycopersicum

Kraftig men kompakt planta med små, välsmakande röda körbärstomater. Frukterna på plantan är i olika stadier, vissa kan skördas direkt medan andra behöver mogna. Blir cirka 40-50 cm hög och passar perfekt i köksfönster, balkong och på terrass. Behöver inte tjuvas. Utvecklas bäst i ljusa, solvarma lägen på skyddad växtplats.
Kompakt tomatplanta med buskigt växtsätt. Blir omkring 40–50 cm hög och 40 cm bred. Säljs med röda, skördeklara körsbärstomater. Frukterna på plantan är i olika stadier, vissa kan skördas direkt medan andra behöver mogna. Behöver inte tjuvas.

Utvecklas bäst i ljusa lägen och behöver en varm och solig växtplats för att mogna. När nattemperaturen är över 8-10 plusgrader kan plantan flyttas ut på balkong eller terrass i skyddade lägen. Planteras om i större kruka och i väldränerad, näringsrik jord. Önskar jämn vattning och regelbunden näring för att utvecklas optimalt.

Tomatsläktet kom till Sverige på 1600-talet och har sitt ursprung i Sydamerika där de odlades av inkafolket. Säljs som grönsak men är botaniskt sett faktiskt ett bär.

Skötselråd

Läge:
Sol
Jordmån:
Näringsrik jord, Väldränerad jord
Vatten:
Tål inte att torka ut
Näring:
Flytande trädgårdsnäring
Jordprodukter:
Grönsaksjord, Tomatjord
Fruktförvaring:
Ingen förvaring/äts direkt