Gul magnolia

'Yellow Lantern'

Magnolia 'Yellow Lantern'

Får stora citrongula blommor med god hållbarhet, utvecklas till ett stort kraftigväxande träd. En mycket spännande gulblommande magnolia!

Magnolia trivs generellt i mullrika, näringsrika jordar med god tillgång på markfukt, men också god dränering. Under naturliga förhållanden etablerar de sig i skydd av annan vegetation. Sällan eller aldrig på öppna, utsatta platser. Här får de skydd av redan uppvuxna. Hos många arter avtar behovet av skydd med tiden och äldre, etablerade plantor kan klara mer utsatta lägen. Välj därför en skyddad plats i trädgården, gärna ihop med andra buskar, träd eller perenner. Magnolia har generellt ytliga rotsystem så det är en god idé att låta marken runt plantorna förbli orörd, tillför gärna löv eller annat organiskt material om hösten, men gräv inte ner det i jorden utan låt det ligga ovanpå på så sätt störs inte rötterna. Under rätt förutsättningar är magnolia lättodlade och tacksamma, många sorter växer dessutom fort, speciellt de första åren.  

’Yellow Lantern’ är en av de vackraste magnoliorna med stora, citongula blommor. Sorten är kraftigväxande och utvecklar ofta en genomgående stam. Som flertalet av de gula magnoliorna blir ’Yellow Lantern’ med tiden ett ganska stort träd, sorten passar därför bra i större trädgårdar eller parklika miljöer.Blommar till skillnad från 'Yellow Bird' på bar kvist.

 

Skötselråd

Blomfärg:
Tulpanformade, vackra gula blommor
Blomningstid:
April och maj
Bladfärg:
Näring:
Trädgårdsgödsel
Läge:
Sol - halvskugga i varmt, skyddat läge.
Vatten:
Höjd:
5 till 8 m
Doft:
Ja
Vintergrön:
Nej
Jordprodukter:
Naturgödsel och planteringsjord
Växtsätt:
Starkväxande och upprätt
Beskärningstid:
Juli-september (JAS-perioden)
Beskärningssätt:
Klipp bort skadade, korsade och inåtväxande grenar