Hallon LUCKY BERRY

Rubus Hösthallon-Gruppen

Ger medelstora, koniska röda, sötsyrliga bär under mycket lång tid. Kompaktväxande hallon som inte blir så hög, lämplig för den mindre ytan och i kruka. Planteras i soligt läge i väldränerad, svagt kemiskt sur jord.
Sorten kännetecknas av ett kompakt och buskigt växtsätt, samt att den ger skörd under en lång period. Den ger medelstora, koniska, röda bär med söt smak och behaglig syra, kan skördas redan från slutet av juli och kan sedan ge skörd ända in i oktober. Bären är användbara till sylt, saft, infrysning och bakverk.

Trivs bäst i soliga lägen i mullrik, svagt kemiskt sur jord. Gillar väldränerad jord men kan behöva vattnas under längre torrperioder.

Sorten lämpar sig fint på den mindre ytan eller för krukodling. Plantera i rabatt eller i isolerad kruka. Planteras med 30 cm mellanrum och 1,5 meter mellan raderna. Nya skott kan behöva gallras, spara 7-10 skott per meter under våren.

Sorten ger skörd på både årsskott och fjolårsskott vilket ger en extra lång skördeperiod. Vid beskärning är det därför optimalt att vänta till våren, toppa då de övre delarna av årsskotten, de som redan gett en omgång med skörd. Fjolårskott som burit två gånger kan klippas bort helt.

LUCKY BERRY är ett registrerat varumärke där en serie med olika bärsorter ingår. Gemensamt för bärsorterna är att de ger skörd under lång tid.

Skötselråd

Läge:
Sol
Odlingszon:
1 - 4
Planteringsavstånd (cc):
60 cm
Jordmån:
Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Naturgödsel, Planteringsjord
Beskärningssätt:
Beskär ner till ca 10-15 cm över marknivå
Beskärningstid:
På vårvintern
Mognadstid:
Juli, Augusti, September, Oktober
Fruktförvaring:
Kan förvaras en kortare tid