Sötkörsbär 'Regina'

Prunus avium

Starkväxande träd som får stora, plattrunda bär som blir djupt, mörkröda eller nästan svarta vid full mognad. Har ett fast, saftigt aromatiskt fruktkött. Trivs i sol på näringsrik, lätt fuktighetshållande jord. Pollineras bl.a. av 'Lapins', 'Merton Glory' och 'Stella'.
Bildar ett stort träd med pyramidformad krona som ger måttliga skördar i augusti. Ger stora plattrunda bigarråer som blir mörkröda till svarta vid mognad. Fruktköttet är fast, saftigt och aromatiskt. Används till färskkonsumtion och passar även till sylt, saft och marmelad.

Beskär endast lätt under sensommar-tidig höst, och endast på skadade och felväxta grenar. Ger bäst skörd i soligt läge på näringsrik, väldränerad och kalkrik jord.

Körsbärsträd är de bästa fruktträden för pollinerande insekter, när det gäller både pollen och nektar.

Frisk sort som är mycket motståndskraftig mot fruktsprickning på grund av regn som annars kan vara ett problem. Pollineras bl.a. av 'Lapins', 'Merton Glory' och 'Stella'.

En tysk sort som är selekterad ur en korsning mellan 'Schneiders Späte Knorpelkirsche' och 'Rube' år 1957. Introducerades på marknaden 1981.

Skötselråd

Läge:
Sol
Odlingszon:
1 - 3
Jordmån:
Kalkrik jord, Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Näring:
Trädgårdsgödsel
Jordprodukter:
Planteringsjord
Beskärningssätt:
Beskärning är inte nödvändig, Klipp bort skadade, korsade och inåtväxande grenar
Beskärningstid:
Juli-september (JAS-perioden)
Mognadstid:
Juli
Fruktförvaring:
Ingen förvaring/äts direkt