Päronträd 'Conference'

Pyrus communis

Köp online hos oss
Svagväxande sort som ger rikligt med stora, grönbruna päron med vitt, finkornigt fruktkött och söt, aromatisk smak. Ger bäst skörd i soligt läge. Pollineras av bl. a ’Clara Frijs’ och ’Clapp’s Favourite’.
Svagväxande träd som bär tidigt och rikligt. Päronen är medelstora, långsmala med en mycket söt, aromatisk smak och saftigt, finkornigt, vitt fruktkött. Karaktäristiskt för sorten är fruktens form med sin ofta svagt krökta nacke och rostbruna täckfärg över en gröngul bas. Saknar ofta kärnor. Plockas i oktober och är ätmogna i november. Kan lagras fram till jul. Blommar med vita blommor som uppskattas av våra pollinatörer.

Ger bäst skörd i soliga lägen på näringsrika, väldränerade och lätt fuktighetshållande jordar. De år som kartsättningen är riklig kan trädet behöva kartgallras. Blommar medeltidigt och pollineras av till exempel ’Clara Frijs’, ’Clapp’s Favourite’ och WILLIAMS.

Framtagen i Storbritannien och fick sitt namn efter en stor fruktkonferens år 1885. Där belönades sorten med förstapris bland päronodlare. I Alnarp 1896 planterades det första trädet i Sverige.

Skötselråd

Läge:
Sol
Odlingszon:
1 - 2
Planteringsavstånd (cc):
5 m
Jordmån:
Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Näring:
Naturgödsel, Trädgårdsgödsel
Jordprodukter:
Planteringsjord
Beskärningssätt:
Klipp bort skadade, korsade och inåtväxande grenar, Putsa lätt
Beskärningstid:
Juli-september (JAS-perioden), På hösten, På vårvintern
Mognadstid:
Oktober, November
Fruktförvaring:
Kan förvaras en kortare tid