Rosenspirea 'Anthony Waterer' 10-pack

Spiraea japonica

Färggrann sort som används till friväxande häck på 0,5-0,8 meter. Har ett kompakt, upprätt växtsätt och frodigt grönt bladverk som får gulorange till lysande orangeröda höstfärger. Blommar rikligt med små, karminröda blommor i täta, flata klasar. Trivs i sol till lätt halvskugga på näringsrik, väldränerad jord. Plantåtgång: 3 plantor/meter.
Vacker sort med kompakt, upprätt och brett växtsätt. Frodigt, grönt bladverk med ovala, långsmala blad med lätt tandade bladkanter. Färgsprakande höstfärger i gulorange till lysande orangeröd nyans. Blommar rikligt på sensommaren med karminröda, små blommor som sitter tätt tillsammans i flata blomställningar. Blommorna uppskattas av våra pollinatörer.

Trivs i sol till lätt halvskugga på väldränerad och näringsrik jord. Klarar beskärning bra och kan föryngringsbeskäras genom att klippas ner i olika höjder 10–30 cm ovanför marken. Planteras som solitär eller i grupp i rabatter och buskage. Vacker som friväxande, blommande häck eller i massplanteringar för ett marktäckande resultat.
Anses vara mindre smaklig för rådjur.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 5
Planteringsavstånd (cc):
30 cm
Jordmån:
Näringsrik jord, Väldränerad jord
Näring:
Naturgödsel, Trädgårdsgödsel
Jordprodukter:
Planteringsjord
Beskärningssätt:
Beskär ner till ca 10-15 cm över marknivå
Beskärningstid:
Juli-september (JAS-perioden), På hösten, På vårvintern
Speciell tålighet:
Blåsiga, öppna lägen, Stadsklimat