Integrifolia-klematis 'Jan Fopma'

Clematis (Integrifolia-Gruppen)

Nätt klematis som får purpurfärgade, klockformade blommor som doftar. Passar bra i rabatt eller kruka. Klättrar ej. Trivs i soliga till halvskuggiga lägen.
Lågväxande klematis med grönt bladverk. Sorten får vackert purpurfärgade, nickande blommar med ljusare kant. Integrifolia-Gruppen räknas till örter eller halvbuskar och klättrar inte, de har ofta ett kompakt växtsätt och blommar både rikligt och länge.

Utvecklas bäst i sol till halvskugga, planteras i väldränerad och fuktighetshållande jord. Fin att samplantera tillsammans med buskar, rosor, perenner eller i kruka. Kan behöva stöd av andra växter eller uppbindning.

Klematis tycker inte om att torka ut men vill heller inte stå blött. Den vill även ha skuggigt och svalt på den lägre delen av stammen. Vanligtvis rekommenderas att plantera perenner där, de gör att fukten till rotsystemet bevaras. Skydda rothalsen mot vårsolen.

Beskärningsgrupp 3: Blommar på årsskotten. Vissnar ner på vintern likt perenner och beskärs tidig vår, spara cirka 10-20 cm ovan mark.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 4
Jordmån:
Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Rosjord
Beskärningssätt:
Beskärningsgrupp 3
Beskärningstid:
På våren