Klematis FAUN

Clematis

Rikblommande sort med lågt, kompakt växtsätt. Blommar i vitt med rosa inslag. Utmärkt till balkong eller mindre trädgård då den lämpar sig väl i amplar och krukor. För soliga till halvskuggiga platser.
Lågväxande sort med kompakt, marktäckande växtsätt. Sorten får stora, vita blommor med rosa inslag. Blommar näst intill oavbrutet från juni till september. Putsa bort överblommat efterhand för rikligare blomning.

Utvecklas bäst i sol till halvskugga på väldränerad, näringsrik och lätt fuktighetshållande jord. Lämplig i krukor och amplar, tacksam på mindre ytor. Kan även planteras som marktäckare i rabatt.

Klematis tycker inte om att torka ut men vill heller inte stå blött. Den vill även ha skuggigt och svalt på den lägre delen av stammen. Plantera gärna perenner nertill, de gör att fukten till rotsystemet bevaras. Dessutom är det estetiskt vackert eftersom klematisen ibland kan bli gles nertill. Skydda rothalsen mot vårsolen.

Beskärningsgrupp 2: Blommar både på fjolårsskott och årsskott. Tidigt på våren studeras grenarna ingående, leta efter friska, gröna knoppar och klipp försiktigt bort det som är dött och fruset. Gallra bort veka skott helt. En lätt putsning kan även göras efter första blomningen. Beskärningen främjar blomningen på de kvarlämnade skotten och stimulerar plantan att skjuta nya skott från basen.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 2
Jordmån:
Kalkrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Rosjord
Beskärningssätt:
Beskärningsgrupp 2