Tidig storblommig klematis 'Destiny'

Clematis (Tidiga Storblommiga Gruppen)

Blommar rikligt med stora enkla vita blommor. Vacker med dess grönvita ståndare och blekt lilabruna ståndarknappar. Trivs i soliga till halvskuggiga lägen.
Storblommig klematis med klängande, frodigt växtsätt. Tidigblommande sort som får stora, enkla vita blommor. Blommar på fjolårsskotten i juni-juli och kan remontera med en andra blomning på årsskotten under sensommaren.

Utvecklas bäst i sol till halvskugga planterad i näringsrik, väldränerad och fuktighetshållande jord. Lämplig vid spaljé, vägg, mur, som klättrare i buskar och träd eller i kruka.

Klematis tycker inte om att torka ut men vill heller inte stå blött. Den vill även ha skuggigt och svalt på den lägre delen av stammen. Plantera gärna perenner nertill, de gör att fukten till rotsystemet bevaras. Dessutom är det estetiskt vackert eftersom klematisen ibland kan bli gles nertill. Skydda rothalsen mot vårsolen.

Beskärningsgrupp 2: Blommar både på fjolårsskott och årsskott. Tidigt på våren studeras grenarna ingående, leta efter friska, gröna knoppar och klipp försiktigt bort det som är dött och fruset. Gallra bort veka skott helt. En lätt putsning kan även göras efter första blomningen. Beskärningen främjar blomningen på de kvarlämnade skotten och stimulerar plantan att skjuta nya skott från basen.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 4
Jordmån:
Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Näring:
Benmjöl, Trädgårdsgödsel
Jordprodukter:
Rosjord
Beskärningssätt:
Beskärningsgrupp 2
Beskärningstid:
Efter blomning, På våren