Persilja, slätbladig

Petroselinum crispum

Klassisk smaksättare som kan användas till en mängd olika maträtter. Utvecklas bäst i soligt läge planterad i näringsrik jord.
Klassisk, lättodlad kryddväxt som kan skördas kontinuerligt under hela sommaren.

Trivs i sol eller lätt skugga i väldränerad, näringsrik jord. Kan användas som smaksättare till en mängd olika maträtter. Med sin friskt gröna färg gör den sig även fint i kruka, ihop med säsongsblommor.

Tvåårig ört som blommar andra året. Lämpar sig väl att frysas in. Blommorna uppskattas av våra pollinatörer.

Skötselråd

Läge:
Sol
Jordmån:
Mullrik jord, Näringsrik jord, Väldränerad jord
Näring:
Naturgödsel, Trädgårdsgödsel
Jordprodukter:
Örtjord
Beskärningssätt:
Beskärning är inte nödvändig
Mognadstid:
Juni