Praktspirea 'Genpei'

Spiraea japonica

Köp online hos oss
Brokblommig, unik sort med ett rundat, kompakt växtsätt. Bladverket är frodigt grönt och får gulorange till lysande orangeröda höstfärger. Blommar rikligt med rödrosa, vita och rosa blommor på samma buske. Trivs i sol på näringsrik, väldränerad jord.
Vacker spirea med ett rundat, kompakt växtsätt. Bladverket är frodigt, grönt med ovala, långsmala och spetsiga blad med tandade bladkanter. Bladutspring och all ny tillväxt är dekorativt bronsfärgat. Får färgsprakande höstfärger i gulorange till lysande orangeröd. Blommar rikligt på försommaren med små blommor som sitter tätt tillsammans i flata blomställningar. Unikt med sorten är att blomställningarna är i blandade färger från vit, rosa eller rödrosa på samma buske. Blommorna uppskattas av våra pollinatörer. Kallas också för brokspirea.

Trivs i sol till halvskugga på väldränerad och näringsrik jord. Klarar beskärning bra och kan föryngringsbeskäras genom att klippas ner i olika höjder 10–30 cm ovanför marken. Planteras som solitär eller i grupp i rabatter och buskage. Användbar i massplanteringar för ett marktäckande resultat. Vacker både som friväxande, blommande häck såväl som låg, formklippt häck. Anses vara mindre smaklig för rådjur.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Odlingszon:
1 - 4
Planteringsavstånd (cc):
75 cm
Jordmån:
Näringsrik jord, Väldränerad jord
Jordprodukter:
Planteringsjord
Beskärningssätt:
Beskär ner till ca 10-15 cm över marknivå, Lämpar sig för formklippning
Beskärningstid:
Juli-september (JAS-perioden), På hösten, På vårvintern
Speciell tålighet:
Blåsiga, öppna lägen, Stadsklimat