Prydnadsapel 'Red Sentinel'

Malus

Charmig träd med rundad krona och grönt bladverk som får bronsgula höstfärger. Ljusrosa blomknoppar som slår ut till vita, stora blommor med rosa nyanser. Dekorativa, lackröda miniäpplen på hösten. Trivs i soligt läge på de flesta väldränerade jordar.
Litet träd med rundad krona. Bladen är mörkgröna och glänsande. Rosavita blommor under försommaren som sedan blir till orangeröda frukter som sitter kvar länge. Trivs i sol till halvskugga på näringsrika och väldränerad jordar. Lockar till sig humlor och bin vid blomning.

Ståtligt träd med rundad krona och grönt, glänsande bladverk. Vackra höstfärger i gult med bronsfärgade nyanser. Blomningen infaller i maj med ljusrosa blomknoppar som slår ut till stora, vita blommor med rosa nyanser. Svag doft. Bildar mängder med dekorativa lackröda frukter som sitter kvar länge på trädet. Frukterna är goda till gelé, sylt och desserter och används även som prydnad inför jul. Blommorna uppskattas av våra pollinatörer och bären av våra fåglar.

Trivs i soligt läge på de flesta väldränerade jordar. Anspråkslös men utvecklas bäst på mullhaltig, närings- och kalkrik jord. Undvik blöta växtplatser. Planteras som solitär eller i små alléer.