Prydnadsapel 'Red Splendor'

Malus

Pampig sort med kompakt, rundad krona och purpurfärgat bladverk som övergår till mörkgrönt och får gulbrun höstfärg. Riklig och vacker mörkt, rödrosa blomning. Dekorativa röda miniäpplen på hösten. Trivs i soligt läge på de flesta väldränerade jordar.
Praktfullt träd med rundad, kompakt krona. Vackert purpurfärgade blad under bladutsprånget som senare blir mörkgrönt under sommaren med brunröd nytillväxt. Gula till bronsfärgade höstfärger. Blomningen är riklig och infaller i maj ihop med lövsprickningen. Blomknopparna är mörkt rödrosa och slår ut till rödrosa blommor som ljusnar till mörkrosa. Bildar rikligt med dekorativa röda frukter på långa skaft som sitter kvar längre än vanligt på trädet. Vackert när trädet fällt sina löv och endast de lysande röda frukterna sitter kvar. Blommorna uppskattas av våra pollinatörer och frukterna av våra fåglar.

Trivs i soligt läge på de flesta väldränerade jordar. Anspråkslös men utvecklas bäst på mullhaltig, närings- och kalkrik jord. Undvik blöta växtplatser. Planteras som solitär eller i små alléer.

Introducerad av Berguson nursery, Minnesota, USA, 1948.