Syren BEAUTY OF MOSCOW

Syringa vulgaris

Doftande, vacker sort med stora klasar av vita, dubbla blommor. Ljuvlig skiftning mellan rosa blomknoppar och vita utslagna blommor. Friskt grönt bladverk och gula höstfärger. Litet träd för den soliga växtplatsen.
Dekorativ sort, här som ett litet träd, med brett, upprättväxande växtsätt. Bladverket är friskt, grönt och frodigt med hjärtformiga blad som senare får en guldfärgad höstfärg. Blommorna är stora, dubbla och vita. Rosa i knoppstadiet, senare vita blommor. De rosa knopparna och de vita utslagna blommorna bildar en vacker kontrast tillsammans. När sorten blommar sprids en ljuvlig syrendoft i trädgården, blommorna uppskattas även av våra pollinatörer.

Utvecklas bäst på soliga och öppna platser men klarar lätt skuggiga lägen. Trivs på de flesta jordar men föredrar näringsrik, lätt fuktighetshållande och gärna kalkhaltig jord. Planteras som solitär eller i lågväxta alléer. Fint litet träd som passar i den lilla trädgården.

Sorten är framtagen i Ryssland av den ryske syrenförädlaren Leonid Kolesnikov 1943 när han korsade syrensorterna 'IV Michturin' och 'Belle de Nancy'. Avsedd som en hyllning till Moskva.