Syren 'Miss Japan'

Syringa

Dekorativ, doftande sort med luftiga klasar av rosa, enkla blommor. Ljuvlig skiftning mellan rödrosa blomknoppar och rosa utslagna blommor. Friskt grönt bladverk och gula höstfärger. Vackert, kompakt litet träd för det soliga läget.
Odlingsvärd sort på stam med ett kompakt växtsätt. Bladverket är friskt, grönt och frodigt med hjärtformiga blad som senare får en guldfärgad höstfärg. Blommorna är rödrosa i knoppstadiet och slår ut i enkla, rosa blommor i luftiga klasar. De rödrosa knopparna och de rosa blommorna bildar en vacker kontrast tillsammans. När sorten blommar sprids en ljuvlig, söt syrendoft i trädgården, blommorna uppskattas även av våra pollinatörer. Trevlig sort om man vill förlänga syrensäsongen, eftersom sorten blomningstid är ofta 2-3 veckor efter vanliga syreners blomningstid.

Utvecklas bäst på soliga och öppna platser men klarar lätt skuggiga lägen. Trivs på de flesta jordar men föredrar näringsrik, lätt fuktighetshållande och gärna kalkhaltig jord. Planteras som solitär eller rabatt med låga marktäckare. Kan växa i större krukor om dessa skyddas under vintern.

Kanadensisk framtagen sort.