Krinolinnarciss 'Oxford Gold'

Narcissus (Bulbocodium-Gruppen)

Nätt, lågväxande skönhet som blommar rikligt med små, klockliknande, gyllengula blommor som består av små kronblad och en bred trumpet. Mild doft. Blommar bäst i sol till lätt halvskugga. Tål lätt frost.
Annorlunda sort som bildar lågväxta tuvor med tunt, grönt bladverk. Blommar med klockliknande små klargula blommor med små kronblad och en stor, bred trumpet. Blommorna bleks något till ljusgul medan de blommar. Har en fin doft och lockar till sig våra pollinatörer. Blir cirka 15-20 cm hög.

Blommar längst i svalare temperaturer både inne och ute. Placeras ljust och vattnas sparsamt, undvik att vattna direkt på lökarna. Samplanteras gärna ihop med penséer i krukor utomhus och passar även utmärkt på graven. Klarar lätt nattfrost.

Lökarna är perenna och kan sparas och grävas ner i trädgården efter blomning för att blomma nästkommande år. Trivs i sol till halvskugga på väldränerad, lätt fuktighetshållande, näringsrik och gärna kalkrik jord. Gödsla med benmjöl varje år i samband med blomningen för en rikligare blomning nästa år. Planteras i grupper i rabatter, gärna bland höga perenner som sedan kommer upp och skymmer gammal blast. Passar utmärkt under stora lövfällande träd och buskar.

Anses vara mindre smaklig för rådjur, hare, kanin och sork.

Denna växt kan vara giftig vid förtäring. Kontakta Giftinformationscentralen för mer information.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Vatten:
Behöver regelbunden vattning
Näring:
Benmjöl
Jordprodukter:
Planteringsjord