Narciss 'Double Beauty'

Narcissus

Elegant narciss med stora, fyllda blommor med mild doft. Vacker med gyllengula kronblad och en fylld mitt som är varvad av gyllengula och orangea blomblad. Blommar bäst i sol till lätt halvskugga. Tål lätt frost.
Ståtlig, storblommig sort som får gyllengula blommor med en fylld mitt som är varvad av gyllengula och orangea blomblad. Blommorna bleks till svavelgul och ljusorange medan de blommar. Har en mild doft. De vackra blommorna sitter på höga stjälkar, upp till 35-40 cm tillsammans med de grågröna svärdslika bladen. Kan behöva växtstöd vid blomning.

Blommar längst i svalare temperaturer både inne och ute. Placeras ljust och vattnas sparsamt, undvik att vattna direkt på lökarna. Samplanteras gärna ihop med penséer i krukor utomhus och passar även utmärkt på graven. Klarar lätt nattfrost.

Lökarna är perenna och kan sparas och grävas ner i trädgården efter blomning för att blomma nästkommande år. Trivs i sol till halvskugga på väldränerad, lätt fuktighetshållande, näringsrik och gärna kalkrik jord. Gödsla med benmjöl varje år i samband med blomningen för en rikligare blomning nästa år. Planteras i grupper i rabatter, gärna bland höga perenner som sedan kommer upp och skymmer gammal blast. Passar utmärkt under stora lövfällande träd och buskar.

Anses vara mindre smaklig för rådjur, hare, kanin och sork.

Denna växt kan vara giftig vid förtäring. Kontakta Giftinformationscentralen för mer information.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Vatten:
Behöver regelbunden vattning
Näring:
Krukväxtnäring för blommande växter
Jordprodukter:
Blomjord