Stjärnnarciss 'Smiling Twin'

Narcissus x incomparabilis

Charmig narciss med stora, enkla blommor med svavelgula kronblad och en gyllengul, krusig trumpet. Mild doft. Blommar bäst i sol till lätt halvskugga. Tål lätt frost.
Elegant, storblommig sort som får enkla blommor med svavelgula kronblad och en bred, öppen och gyllengul, krusig trumpet. Blommorna bleks till vitgul medan de blommar. Har en mild doft och lockar till sig våra pollinatörer. De vackra blommorna sitter på höga stjälkar, upp till 40-45 cm tillsammans med de grågröna svärdslika bladen.

Blommar längst i svalare temperaturer både inne och ute. Placeras ljust och vattnas sparsamt, undvik att vattna direkt på lökarna. Samplanteras gärna ihop med penséer i krukor utomhus och passar även utmärkt på graven. Klarar lätt nattfrost.

Lökarna är perenna och kan sparas och grävas ner i trädgården efter blomning för att blomma nästkommande år. Trivs i sol till halvskugga på väldränerad, lätt fuktighetshållande, näringsrik och gärna kalkrik jord. Gödsla med benmjöl varje år i samband med blomningen för en rikligare blomning nästa år. Planteras i grupper i rabatter, gärna bland höga perenner som sedan kommer upp och skymmer gammal blast. Passar utmärkt under stora lövfällande träd och buskar.

Anses vara mindre smaklig för rådjur, hare, kanin och sork.

Denna växt kan vara giftig vid förtäring. Kontakta Giftinformationscentralen för mer information.

Skötselråd

Läge:
Sol till halvskugga
Vatten:
Behöver regelbunden vattning
Näring:
Benmjöl
Jordprodukter:
Blomjord