Presenttips – fira Mors dag med blommor

Att ge bort en present som verkligen uppskattas är en väldigt härlig känsla. Gör din present personlig och fylld av omtanke. Välj en favoritblomma i en favoritfärg eller kanske något att odla till den matintresserade?

Här är fyra fina tips på buketter, blommor och växter som är mångas favoriter.

Ge en ljuvlig pionbukett till mamma

Vackra aprikosrosa pioner tillsammans med riddarsporre, vit limonium och skir Thlapsi.
Plocka ihop din egna bukett från våra buntar med snittblommor eller be någon av våra duktiga florister om hjälp i butiken.

Skapa ett eget kryddland i miniatyr

Plantera flera sorters kryddor tillsammans i en större kruka. Trevlig att ha på altanen, balkongen eller på köksbänken. Här har vi blandat rosmarin, salvia, citrontimjan och mynta i en lerkruka med patina. Kanske något till den matlagningsintresserade? Doften av sommar får du på köpet!

Vem älskar inte pelargoner?

En ljuvlig blomma att glädjas av hela sommaren. Varför inte välja en härlig cerise färg, här placerad i en vacker grön kruka. Pelargoner finns i en uppsjö av olika färger och former och trivs ute på sommaren, men kan också må bra på fönsterbrädan inomhus.

Hortensia – sagolik blomning

Den vackra hortensian trivs bra ute under sommarhalvåret, helst i skuggan. Den vill inte torka ut utan behöver vattnas regelbundet, en liten skvätt varje dag är inte fel. Plantera den gärna i en större kruka så kan du njuta hela sommaren av denna magiska blomma, och den håller fukten lite längre.

Finns både i storlek som passar som krukväxt och som buske för trädgården.

Sprid växtglädjen

Presentkort på växter och blommor

Svårt att välja vad du ska köpa eller vill du skicka en hälsning på distans? Ett presentkort är perfekt till den trädgårdsintresserade eller krukväxtfantasten.

Köp online och skicka det som sms eller e-post. Självklart kan du även köpa presentkort i butik.

 

Köp presentkort online
Överraska med en bukett

Skicka blombud

En bukett härliga blommor blir en hälsning som betyder lite mer. Buketterna binds av våra skickliga florister och levereras tryggt och säkert i vår speciellt framtagna bukettbox.

Skicka blommor till mottagare i Stockholm, Göteborg och stora delar av södra och mellersta Sverige. Norröver täcker vi områden i Gävle, Sundsvall och Luleå.

Vem vill du sprida växtglädje till idag?

Beställ här

Fler tips för din present

Lär dig binda en bukett

Att binda sin egna bukett är både roligt och blir personligt. Välj gärna ett färgtema där blommorna går ton i ton.

Kryddodling - i kruka

Låt sommaren dofta och smaka av härliga kryddor. Färska örter ger sommarkänsla både på terrassen och i maten. Dessutom är det lättskötta och vackra.

Årets pelargon 2022: Calliope L 'Soft Coral'

Årets pelargon är ingen blyg viol. Tvärtom. Årets hedersutnämnande går till en pelargon som med sin storlek, explosivitet och sitt formspråk onekligen tar för sig.