Julens blommor – här är våra favoriter

Julen och den rätta julstämningen förknippas mycket med växter. Men vilka är de stora favoriterna bland våra gröna och blommande vänner denna högtid? Vi har hela listan!

Hyacint är nummer ett

Det är den älskade hyacinten som är nummer ett över de mest sålda växterna under julsäsongen. Det är kanske inte helt förvånande eftersom hyacinten är så pass liten att man gärna köper flera åt gången. Den lilla hyacinten kan också ge en extra dimension om man vill, genom sin härliga doft som många förknippar med julen.

Den tåliga hyacint är den populäraaste julblomman.
Klassisk röd julstjärna.

Julstjärna och amaryllis

På andra plats på listan över julens favoriter kommer julstjärnan, följt av amaryllis på tredje plats.

Julstjärnan är en stadig favorit, men amaryllisen har en stark uppåtgående trend och den kan mycket väl segla upp på en andra plats inom kort. Amaryllisen som snittblomma har också ökat snabbt och har blivit ett härligt alternativ i julbuketten.

Amaryllisens klockor är väl värda att vänta på.
Den snövita julrosen kan även stå utomhus under höst och vinter.

Julros och rumsgran

En bubblare på listan är annars julrosen som fått allt mer uppmärksamhet. Den kan ge dig glädje även i trädgården om du väljer att plantera ut den till våren.

Men den växt som ökar allra mest i populäritet, men som ändå inte tagit sig in på listan över julfavoriter, är rumsgranen. Den lilla granen har hittat sin plats i våra hem vid jul och verkar vara här för att stanna. Låt oss hoppas att fler får upp ögonen för denna stämningshöjare!

Den mysiga rumsgranen är en lättskött krukväxt som är fin året runt.

Trotjänare i grönt och vitt

Längre ner på topplistan finns en annan grön favorit, den konformade ädelcypressen 'Ellwoodii' som är perfekt ute på trappan. Andra klassiker på listan är azalea, ros och tulpan. Tulpanen är mycket populär under julen, men har såklart sin stora höjdpunkt efter nyår. Då längtar vi efter vårkänsla och vad passar då bättre än krispiga tulpaner i härliga pasteller?

Under julen föredrar vi rött och vitt färgmässigt och det är också temat som man kan se genomgående för alla blommande växter.

Ädelcypress 'Ellwoodii' är perfekt på trappan under höst och vinter.
Tulpaner och kvistar av vide blir en stämningsfull bukett.

Här är hela listan på våra julfavoriter:

  1. Hyacint
  2. Julstjärna
  3. Amaryllis, i kruka
  4. Tulpaner
  5. Rosor
  6. Azalea
  7. Julros
  8. Höstglöd
  9. Ädelcypress
  10. Amaryllis, i snitt

Ingen jul utan julgran och julgrupp

En annan tradition som alltid återkommer är julgruppen. Stor som liten passar den perfekt att ge bort till nära och kära under december. Gör din egen julgrupp eller välj bland vårt stora utbud i butikerna.

Men vad är väl en jul utan julgran? Den traditionella rödgranen doftar härligt och är fortfarande den som de flesta väljer. Är du ute efter det lite mer rustika utseendet är kungsgranen ett vackert alternativ. Du skapar lätt den härliga Disney-känslan i hemmet med ljus och vackra hängen.