Guide

7 tips – så dekorerar du till midsommar

Slut på fantasi eller kanske ute i sista stund? Här får du tips på några enkla dekorationer och pysseltips som du enkelt fixar till midsommarfesten.

1. Gör blomstergirlanger som bordsdekorationer. Bind samman blommor och blad till långa rankor som du fäster med mjuk spoltråd. Detta blir garanterat ett vackert blickfång på det dukade midsommarbordet.

2. Gör egna placeringskort och dekorera varje talrik med sju sorters blommor som du själv plockat. Då kan alla gäster ta med sig den lilla buketten hem, och om sägnen stämmer sedan drömma om sin framtid.

3. Bind din egen midsommarkrans! Gör en personlig krans innehållande de blommor just du tycker om. Kanske kan du matcha din krans med kläderna du skall ha på dig? Se vår kransbindar-guide.

4. Gör en midsommarstång i miniatyr som bordsdekoration. Med hjälp av bambupinnar, bindtråd, blad och blommor dekorerar du enkelt en liten midsommarstång som du sedan fäster t.ex. i en kruka med stickmassa. Enkelt och dekorativt!

5. Frys in ätbara blommor och bär i iskuber, perfekt till välkomstdrinken. Detta blir garanterat samtalsämnet för dagens festligheter.

6. Dekorera glasen med blommor. Är det dukat med glas på fot är dessa perfekta att smycka lite extra med blommor. Fäst blommorna med ett vackert sidenband eller varför inte en enkel blomma fäst med washitejp?

7. Rädd för fläckar på duken? Varför inte använda tidningspapper eller oblekt bakplåtspapper som tabletter vid dukningen? Tillsammans med vackra ängsblommor blir det garanterat en dukning med rätta vintagelooken.