Guide

Gör vackra blomsterpompoms till sommarfesten

Vill du göra det lilla extra inför sommarfesten och dekorera tak och väggar är pompoms en bra idé.

Visst finns det fina pompoms i papper, men här tipsar vi om en härlig blomsterpompom som blir lyxig, doftande och underbart vacker! Vi har valt att använda blå hortensia, men du kan självklart välja dina favoritblommor eller varför inte välja en temafärg och blanda blommor?

Du behöver:

  • Blommor med lite styvare stjälkar
  • Hönsnät
  • Boll av oasis
  • Ståltråd
  • Sekatör eller rejäl sax
  • Avbitartång för ståltråd och hönsnätet

Steg 1

Låt de avklippta blommorna ligga och dra åt sig vatten under ett par timmar innan du börjar dekorera din pompom, då håller de bättre. Klipp av stjälkarna så att de är ca 5-10 cm långa. Du kan också fukta bollen av oasis, men tänk på att den inte ska bli för tung att hänga upp.

Steg 2

Klä in oasisbollen med hönsnätet för att lättare kunna fästa snittblommorna i oasisen.

Forma hönsnätet efter bollen så gott du kan och fäst ihop med ståltråd vid behov. Det måste inte vara perfekt, det kommer täckas av blommor och blad.

Steg 3

Fäst ståltråd eller snöre i nätet om du vill kunna hänga upp bollen.

Steg 4

Börja täck bollen med blommor genom att sticka in stjälkarna i oasisbollen. Stick gärna ett litet hål med en bit ståltråd först för att lättare sticka in stjälkarna utan att de bryts.

Se till att blommorna som hamnar på undersidan av bollen sitter ordentligt.

Steg 5

Häng upp din pompom och spraya den med vatten för att förlänga hållbarheten. Förvara den gärna så kallt som möjligt om du inte ska använda den direkt, så håller den sig vacker längre.

Läs mer

Hjärta av lavendel - gör så här

En vacker dekoration till dörren fixar du enkelt med dina favoritblommor, ståltråd och lite tålamod! Följ våra enkla tips så har du snart den finaste dekorationen till din ytterdörr.

Patinera lerkrukor – gör så här

Lerkrukor som är slitna och patinerade är väldigt populära. Men det går att fuska lite med nyare krukor, här finns våra tips.

Hortensia i trädgården

Hortensia blommar på sensommaren med imponerande, färgstarka blommor. Visste du att du kan påverka blommans färg genom pH-värdet?