Pelargon Marcada - det bästa av två världar

Nu finns nya kraftfulla korsningar mellan hängpelargoner och vanliga zonalpelargoner - lär känna MARCADA-SERIEN.

MARCADA PINK och MARCADA MAGENTA tillhör de nya interspecificpelargonerna och är en riktig superpelargon! Det är korsningar mellan zonalepelargon och peltatum, hängpelargon med de bästa egenskaperna från två världar.

De blommar tacksamt även om sommaren är regnig och kall. MARCADA-SERIEN är enkelblommande och dessutom självrensande, de överblommade blommorna släpper själv från stjälkarna. Den finns i färgerna ljusrosa, ceriserosa, vitt och rött.

Den är kraftigväxande, mycket rikblommande och tålig. Den ger fina välfyllda och lättskötta trädgårdskrukor och balkonglådor. En riktig favorit!

Ta hand om dina pelargoner

Pelargoner har tre önskemål - näring, vatten och ljus. Plantera dina pelargoner i en kruka eller balkonglåda med ordentlig volym och i jord med bra kvalitet, använd gärna pelargonjord. Den innehåller långtidsverkande näring som ger pelargonerna den energi de behöver. Du kan även vattna med en svag näringslösning vid varje vattningstillfälle. Tänk på att pelargoner som står i mycket solljus kan behöva vatten varje dag.

Om du gör en samplantering av flera pelargoner eller andra växter tänk på att inte placera dem för tätt. De växer ihop med tiden och mår bra av att stå lite luftigt i början.

I gynnsamt läge kan din Marcada-pelargon stortrivas. Bild: Selecta.