Pelargon Marcada - det bästa av två världar

Nu finns nya kraftfulla korsningar mellan hängpelargoner och vanliga zonalpelargoner - lär känna MARCADA-SERIEN.

MARCADA PINK och MARCADA MAGENTA tillhör de nya interspecificpelargonerna och är en riktig superpelargon! Det är korsningar mellan zonalepelargon och peltatum, hängpelargon med de bästa egenskaperna från två världar.

De blommar tacksamt även om sommaren är regnig och kall. MARCADA-SERIEN är enkelblommande och dessutom självrensande, de överblommade blommorna släpper själv från stjälkarna. Den finns i färgerna ljusrosa, ceriserosa och rött.

Den är kraftigväxande, mycket rikblommande och tålig. Den ger fina välfyllda och lättskötta trädgårdskrukor och balkonglådor. En riktig favorit!

Hängzonalpelargon MARCADA PINK. Bild: Selecta.

Ta hand om dina pelargoner

Pelargoner har tre önskemål - näring, vatten och ljus. Plantera dina pelargoner i en kruka eller balkonglåda med ordentlig volym och i jord med bra kvalitet, använd gärna pelargonjord. Den innehåller långtidsverkande näring som ger pelargonerna den energi de behöver. Du kan även vattna med en svag näringslösning vid varje vattningstillfälle. Tänk på att pelargoner som står i mycket solljus kan behöva vatten varje dag.

Om du gör en samplantering av flera pelargoner eller andra växter tänk på att inte placera dem för tätt. De växer ihop med tiden och mår bra av att stå lite luftigt i början.

Hängzonalpleargon MARCADA MAGENTA. Bild: Selecta.

Lyckas med dina pelargoner

Produktbild på Hängzonalpelargon MARCADA PINK

Hängzonalpelargon MARCADA PINK

Produktbild på Pelargonjord  Blomsterlandet PRO
2 för 99:-

Pelargonjord Blomsterlandet PRO

Produktbild på Pelargonnäring Blomsterlandet PRO
2 för 120:-

Pelargonnäring Blomsterlandet PRO

Läs mer om pelargoner

Årets pelargon 2016: CALIENTE PINK

Årets Pelargon 2016 CALIENTE PINK är en urban tuffing som passar lika bra i hård stadsmiljö som i charmiga svenska sommarhem. Vädertålig som få andra.

Årets pelargon 2019 - pelargoner ur Brocade-serien

Detta år är vinsten delad, så du kan välja efter din egen smak - Brocade-serien: 'Brocade Salmon night' och 'Brocade Cherry night'. Vilken blir din favorit?

ReportagePelargoner – lär dig mer om hantverket

Plötsligt dyker de upp igen. I våra butiker eller nyss framplockade från vintervilan därhemma. Det finns mängder av pelargonsorter och en del av dessa köper Blomsterlandet varje år hos Arvidssons i Fjärås.